Sevgili dostlar merhaba, Sitede dolaşırken bu başlığı gördüm: Günümüzde yoğun tartışmalara sebep olan, altın için Kaz dağı ve antalyada turistlere golf sahası yapmak için katledilen ormanlar, hemen bu ülkedeki anlı şanlı sivil toplum kuruluşları ve özellikle asıl amacı doğa olan vakıf nitelikli kuruluşların ne yaptığını sorgulamak geliyor insanın aklına.
Ülkemizde hemen akla gelebilecek ilk kuruluş vakıf nitelikli TEMA'dır. Bu vakıfın bütün bu olup bitenleri görmediği bana hiç inandırıcı gelmiyor, Antalya da yanılmıyorsam 300000 ağaç kesilip golf sahası yapılırken, ne hikmetse ne bunlar, ne belediyeler, ne ormancılar özetle hiç kimse görmüyor, Ormancılar ormanı ancak yangın çıktığı zaman hatırlıyorlar Tema ise ne hikmetse ! hiç birinden haberi yok. 10 milyar meşe kampanyasından hiç bir yerde meşe gören varmı? çok iddalı oldukları erozyon konusunda yapmış oldukları ciddi kalıcı bir çalışma gösterebilirmisiniz? . Kimse bu vakıfın bağış toplayamadığını söylemesin, çünkü bu konuya duyarlı insanların çok sayıda ciddi miktarda bağışları var, ayrıca bu vakfın gümrük ödemeden önemli miktarda çiçek fidan ithalatı var ve piyasada satılan aynı malın 3-5 katına satılmaktadır. Yani gelirleride vardır bağışlarıda ciddi miktardadır.
Entellektüel tatmin, iyi gelir kaynakları, popüler bir isim avantajı varken, neden suya sabuna dokunsunlar ki , benim şimdi bu yazdıklarıma iyi niyetle inanmış insanlar karşı çıkacaktır. Tartışalım herkes bildiğini anlatsın, bilmediğini öğrensin doğruyu bulalım ve tavır alalım. Benim amacım kimseyi karalamak değil ama bu ülkenin servetlerini, yerli yabancı birileri götürürken de susmayalım.
Devam edeceğim yazmaya sonuna kadar. saygılar sunuyorum.
Düzenleyen Mucip Gürbüz : 04-11-2007 saat 11:53
Neden: ekleme
|