Projenizin basarili olmasini dilerim. Memlekette hemen hemen saman kullanan evler yoktur, bir kac arastirma yapisi aric. Bir iki gun arastirdim ortami :
Bu saman fiyatlarini sordum, fiyatlari degisiyormus,internette bula bilirsiniz. Avrupa,mesela almanya'da bugdayi aldiktan sonra, onun kökünü yani saman'i yakiyorlarmis, cunku hayvancilik yapan insanlar bunu gida olarak kullanmiyorlar.(nedeni ni bilmiyorum, belkide hayvanin daha cok uretim yapabilmesi icin farkli gidalar tercih ediyorlar)
O yuzden saman daha ucuz oralarda, ve daha az yer kaplamasi icin daha siki yapiyorlar.
Turkiye maalesef oyle degil. O kalitede o fiyatta o malzeme bulmak daha zor.Parasal olarak bakarsak fiyati pek o kadar onemli degil cunku sonucta kaba insaat, bir evin kucuk maliyeti sayilir, asil maliyet ince islerdedir.
Su anda bir kac kitap okuyorum, daha cok ekolojik yapilanma uzerine. Cok enteresan fikirler edindim. Yeniden butun projemi gozden gecirmem gerekiyor. Ekoloji, kimileri boyle tanimliyor en az enerji tuketerek evini yapmaktir, yani istanbul'dan mazleme getirmektense ve bosuna yakit enerjisi harcamaktansan yerel olarak neleri kullana biliriz fikrini arastirmak. Ilk yazimda yazdigimdigi gibi, bir evin doga'ya uymasi onun ekolojik oldugunu kesinlikle belirtir.Estetik yonunden, ekoloji ve mimari iliskilidir.
Iyi hafta sonlari...
|