View Single Post
Eski 31-10-2007, 20:17   #187
deniz62
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 31-10-2007
Sayin Ctuncel ,

Saman balyalarina basinc vermek icin farkli teknikler mevcut oldugunu biliyordum. Senin anlattigin teknik cok enteresan geldi bana.
Bu konu hakkinda sorum olacakti, o "kemeri" bir tek saman balyasina mi bagliyorsun, yoksa üst üste dizilmis saman balyalarini bir kerede mi bagliyorsun ? Bu malzemenin adini biliyormusun ?

Ben, bu duvarin yük tasima meselesin daha cok saman balyasinin kalinligina bagliyordum. Mesela isvricede 2-3 katli evler yapiyorlar, yigma teknigi ile, yani iskelet yok, ancak saman balyalarin kalinligi 1 metre oluyor.

Aslinda basinc verme, yani sıkıştırma mekanizmasi, saman'in yogunlugunu degistiriyor. Makineden ciktiginda yogunluk 80 ve 180 kg/m3 arasi degise biliniyormus.

Dusundugum sekil : saman balyalarini dizdikten sonra, tavani kalaslar ile olusturduktan sonra üst kesimede saman ile bir izolasyon dusunuyorum. Bunun ustune üçken sekilli bir cati (ahsap iskeletli). Bu catinin agirligi yeterince basinc verecegini taminliyorum. (bu sadece bir tahmin )

Kirec meselesine gelince, belki aklisin ama biraz daha netlik icin soruyorum, bu kirec suya iyi izolasyon yapmasina karsin duvar nefes almasinimi önluyor?
Yani ne tür zararlari olabilir tam anlamis degilim .

(iklime gelince, bizim oralar yagmur yagdimi yagiyor, kuraklik oldumu kuraklik oluyor, yani iklim iklime uyuyor avrupa gibi degil).

Simdiden tesekur ediyorum, bu ara sizin projeniz ne durumda ?

Bu ara bana Deniz diye bilirsiniz

deniz62 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön