View Single Post
Eski 31-10-2007, 16:27   #185
deniz62
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 31-10-2007
Cok mersi,bu degerli bilgileri aktardigin icin.

Evet damlar, daha cok düz cati oluyor. Avantajlari, yazin üzerinde güzel yatiliyor. Ancak, kisin, kar yaginca (bizim bölgelerde cok kar yagar), dama cikip kar atiliyor, sonra bas ettigin silindir ile bastiriliyor. ondan sonra her yil yeniden toprak eklemek gerekiyor. Ve Topragin kalaslar ile temas ettigi yerlerde, yazlari böcekler yuva kuruyor. Ruzgarli havada, ev ustundeki toprak tozu uzerimize serpiliyor vs...

Bunun icinde, yeni yapilan evlerde cati kullaniyor. o catilar cogu zaman estetik degil. Ama iyi kaplamali bir sac ve guzel bir renk ile, toprak renkli duvar ile uyum sagliya biliyor... (ancak dedigim gibi daha dusunuyorum, belki bir tür agac kullanirim, ancak kar'in üzerinde tutmamasi icin ek bir malzeme kullanmak gerekiyor cunku bazen cati agirligi 500kg/m² cika bilir, arti catinin iskeleti agirligi, saman balyasindan yigilmis bir duvar onu ne kadar kaldirir ???)

Yagmur olunca, bu kurutulmus kerpic (belli bir kirec orani ile) yagmura dayanikli olmuyormu ? Ben daha cok, saman'i korumak icin bu tarz bir malzeme kullanicagim, dis cehpesine siva yapmayi dusunmuyorum.

tesekurler

deniz62 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön