View Single Post
Eski 30-10-2007, 12:34   #7
eskimo
Ağaç Dostu
 
eskimo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-06-2005
Şehir: Didim
Mesajlar: 741
Kimyasal Atık Tesisi Hortladı
İstanbul Büyükşehir Belediyesinin, Büyük Sinekli ile Büyük Kılıçlı Köyleri arasına yapmak istediği tesis B.Çavuşlu'ya kaydırılıyor. Korsan karara tepki gösterdi. Konuyla ilgili olarak vatandaşları duyarlı olmaya davet etti. Korsan kimyasal atık tesisinin hortladığını belirtti.


Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan, B.Çavuşlu’da, Kandur Enerji adlı firma tarafından yapılması planlanan ve Silivri’nin kabusu haline gelen “Kimyasal Atık Tesisi” ile ilgili olarak, vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya davet etti. Bilindiği üzere geçtiğimiz yıl bu konuda büyük mücadele verilmiş ve tesisin Silivri’ye yapılması engellenmişti.

Bu engelleme çalışmaları esnasında büyük çaba sarfeden, Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan,halkı bu konuda duyarlı olmaya davet ettiği basın bildirisinde tesise “hayır” mesajı verdi.Yapılan basın bildirisi aynen şöyle;

Daha önce İstanbul Büyükşehir Belediyesinin, Büyük Sinekli ile Büyük Kılıçlı Köyleri arasına yapmak istediği ve Silivri'lilerin geniş bir kampanya ile karşı çıktığı Kimyasal ve Tehlikeli Atık tesisi şimdi aceleye getirilen bir ÇED çalışması ile Büyük Çavuşlu'ya yapılmak isteniyor.

Tüm Silivri'lilerin karşı çıkması sonucu Büyükşehir Belediyesinin projeyi geri çektiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Silivride yapılan bir toplantıda "Silivri halkına müjde, Tehlikeli Atık Tesisini Silivri ilçe sınırları içinde yapmaktan vazgeçtik" diyerek açıklamıştı. Bu açıklamanın üzerinden daha bir yıl bile geçmeden şimdi de yine Silivri'nin Büyük Çavuşlu Beldesinde aynı belayı karşımıza çıkarıyorlar.

Bu defa Büyükşehir Belediyesi doğrudan karşımıza çıkmıyor. Karşımıza çıkan Kandur Enerji adlı özel bir şirket. Daha önce Çatalca Binkılıç'ta Endüstriyel Atık Entegre Bertaraf Tesisi yapmak için başvurmuş olan Kandur Enerji Şirketi, nasıl olduysa şimdi Binkılıç yerine Büyük Çavuşlu'da karşımıza çıkıyor.
.........
Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Başkan Yardımcısı Metin Karakaş ve Silivri Belediyesi Çevre Müdürü Serap Tarı ile Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan ve Yönetim Kurulu üyesi Kamil Bilici de toplantıya katıldılar.

Yapılan görüşmeler sırasında Büyük Çavuşlu Belde Belediyesi Başkanı Nazım Subaşı ve Meclis Üyeleri yapılması düşünülen tesise karşı olduklarını, böyle bir tesisi ne Büyük Çavuşlu'da ne de Silivri'nin başka bir yerinde istemediklerini söylediler.

Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan ve Başkan Yardımcısı Metin Karakaş da tesise karşı olduklarını, bölgeyi üniversite alanı olarak düşündüklerini, böyle zehirli ve tehlikeli bir tesisi Silivri'de istemediklerini belirttiler.

Silivri Çevre Derneği olarak biz de böyle bir tesisi ne Büyük Çavuşlu'da, ne Silivri'de, ne de Trakya'da istemediğimizi tekrar belirttik.

Tüm Silivri'lileri, tüm Siyasi Partilerin Silivri Örgütlerini ve Sivil Toplum Kuruluşlarını, Silivri'yi kimyasal ve tehlikeli atık çöplüğüne çevirecek bu tesise karşı birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.

Kaynak : Değişim Gazetesi

eskimo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön