View Single Post
Eski 30-10-2007, 07:33   #3
denizakvaryumu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Tulbaghia violacea yani sosyete sarımsağı Bauhaus ve diğer özel fidanlıklarda satılıyor...benim asıl merak ettiğim Muş, Van, Diyarbakır, Siirt yörelerinde peynire karıştırılan ve doğadan toplanan sarımsak...
bu konuda bilgisi olanlar bu başlık altına eklerse faydalı olur derim.

http://arsiv.sabah.com.tr/2004/01/04/yaz27-50-101.html
"Van'da üretilen otlu peynirin çoğu "İstanbul- Fatih'teki Kadınlar Pazarı'na" gidiyor. Sonra Ankara-Sakarya Caddesi'ne. Ve Antalya'ya, İzmir'e. - Begim, yemekten sonra mulkaga bir lokma otlu peynir yiyesen... Üstüne çay içesen... Şifadır. - Neye iyi gelir? - Akciğer, karaciğer, kalp, mide, sindirim, tansiyon. - Yani sizin otlu peynir, tam teşekküllü hastane gibi. - He vallah, dogri söylirsen"
-------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------

http://www.yorsan.com.tr/tr/yeniurun.html
Yörsan Tam Yağlı Otlu Köy Tipi Peynir

Otlu Köy Tipi Peynir; pastörize inek sütünden üretilen, geleneksel köy peyniri tadında tam yağlı bir peynir çeşidimizdir. Yaban sarımsağı olarak bilinen sirmo otu içermektedir. Sirmo otu kendine has bir aromaya sahip olmasının yanında antimikrobiyal bir bitki olarak bilinmektedir. Sirmo otu peynire geleneksel lezzet ve besin değeri katmaktadır.
---------------------------------------------------------------------
Bu nedenle başlığı bir türü belirterek değil de yabani sarımsak olarak seçtim.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön