Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi metinkeskin05
menekşelerimin dipleleri ve yaprakları beyaz pamukcuklar oluştu onlardan nasıl kurtulurum yardım edin
|
Metin bey hoşgeldiniz,
Bir ara yeni gelen arkadaşlar başlığına da uğramanızı rica ederiz, bu sorulara daha hızlı cevap almanızı sağlar. Menekşenizin bir fotoğrafını koyarsanız durumu daha net görürüz.
Ancak tarifiniz bir bit sorununuz olduğunu düşündürüryor. Elinize alacağınız kürdan gibi bir şeyle mümkün olduğu kadar üzerlerindeki pamuksu tabakayı kaldırın. Sonra da örneğin Malathion'la ilaçlayın. İlacı küçük bir püskürtücüye koyup bit olan yerlere sıkın. Tüylü yapraklı olduğu için her yere sıkmayın.
Ev yapımı ilaç kullanmak isterseniz yine sitede bu konuda başlık var, uygun bir tarif seçip aynı şekilde kullanınız. Fırça ile bitlerin üzerine pamuğu kaldırıp ilaç da sürebilirsiniz.
Bu arada pamuklu bit, unlu bit diye site içi arama makinası ile bir bakarsanız çok bilgi de bulursunuz.