Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yukka
Benim anlayamadığım, bunca ziraat fakültesine, onca işsiz insana, bu kadar uygun iklim ve uçsuz bucaksız topraklara sahip olmamıza ragmen neden üretim yok??? Bizim neyimiz eksik??
|
1-zengin bir ülke değiliz,
2-1.şıkka bağlı olarak ağaçlandırma ve peyzaja ayıracak fazla bir bütçemiz yok
3-Ağaçlandırma ve peyzaj kültürümüz çok zayıf.Zira çözümlenmesi gereken öncelikli problem sayımız oldukça fazla
4-Ağaç yetiştirme oldukça uzun ve zahmetli bir yatırım.,
5-Kalifiye ve ileri görüşlü mühendis sayımız yok ,zaten üniverstelerde verilen eğitim yetersiz.
6-toprak çok pahalı,devletin bu konuda hiçbir teşviği yok.
7-Kısa yoldan para kazanmaya alışmış bir milletiz.,
8-Köylerdeki küçük üreticilerin maddi koşullara dayanma gücü olmadığından fidanlarını yeterli olgunluğa ulaşmadan satma hevesi.
(italya'da bir ağacı 3 yaşından 20 yaşına kadar bulabiliyorsunuz.Zira mükemmel bir rotasyon ve planlama var.Her yıl satılan bitkinin yerini arkadan gelen bitkiler alıyor
9-Fidancılık sektörünü besleyen büyük belediyelerin yöneticilerinin biliçsiz olması ve yanlış yönlendirmeleri,
10-üretim için gerekli gübre,ilaç,söküm makinesi,üretim materyalinden tutun da ağaçlara bağlanan bambu sırığa kadar herşey yurt dışına bağımlı ve pahalı.
11-Belediyelerin peyzaj işlerini yapan firmaların %90 (abartmıyorum)ının ehliyetsiz oluşu.Başladıkları işi sadece hakediş için yapmaları,hırsızlıkları,vurdum duymazlıkları.....vs
en az 100 sebep daha sayabilirim.
ancak en önemlisi zamana ihtiyacımız olması.zira 100-150 yıldır üretim yapan ülkelere erişmek için önce zamana ,sonra bu konulara vakit ve nakit ayırabilecek kültüre ihtiyacımız var.
Bir çok kişi sevgilisi için aldığı 10 adet kesme güle 50 ytl verirken 10 yılda yetişmiş bir ağaca 100 ytl yi fazla görüyor.Biz buyuz işte
selamlar