Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MSaygin
...Ancak o odayı aynı zamanda çeliklerimiz için de kullanmak istiyoruz, bu durumda çeliklerin ihtiyacı olan ışık için suni aydınlatma olmasını mı önerirsiniz, yoksa ısı kontrolünün zorluğunu göze alıp yine ışık geçiren bir oda mı doğru olur?...
|
Çimlendirme odası ayrıdır çelik üretim odası ayrıdır(birisi ısı ve nem kontrolü ister diğeri ise ışık, ısı ve nem kontrolü ister) ancak ikisinin karışımı hibrit bir şey düşünüyorsanız o zaman suni ışıklandırma yerine (maliyet getirmemesi için) tepeden ve yanlardan ışık alabilecek açılır kapanır bir aydınlatma mekanizması da düşünebilirsiniz. Yine de sera gibi bir ortamda çift kat naylon altında çimlendirmenizi de yapabilirsiniz çeliklerinizi de köklendirebilirsiniz ışık olsun o0lmasın bir şey farketmez. O zaman da bu işin adı çimlendirme ortamı değil köklendirme odası olur. Ayrıca bir çimlendirme odası yapmak yerine isminide söylediğinizde köklendirme odası yapacağım derseniz o zaman benim gibi size çimlendirme odasının tarifi yapmazlar

. Çünki böyle bir oda var ve sadece tohum çimlendiriliyor.
Kısaca benim anladığım sizin bir köklendirme ortamına ihtiyacınız olduğudur. İşte ışık alsada öyle bir odada köklendirme ve çimlendirme yapabilirsiniz.