heykel teknikleri
Tekrar merhaba. Eklediğim heykellerin birbirinden farklı teknikte yapılmış işler olmasına dikkat ettim.
İlk heykel buluntu ağaçlardan yapılmış bir at. Doğadan toplanmış dallar. Resim biraz ufak ama bence sonuç çok etkileyici. Parçalar durma göre tel ya da ağaç çivilerle birleştirilmiş. Bu aslında uygulaması en rahat olan teknik.Bir bakımada sitenin ruhunada da çok uyuyor olabilir buluntu parçalar kullanmak.
Yılan sanırım çam ağacı. Birkaç parça eklenmiş olabilir. Sanırım monte edilmiş birbirine. Diğeri, illede bir figürün şart olmadığını göstermek için koydum. İnce çıtalar birleştirilmiş.
Bir de muratın kullandığı teknik var. Buluntu parçaları içinde gördüğü forma göre şekillendiriyor. Onları da görmüşsünüzdür. Yarışma için çalışmak isteyenlere çeşitli seçenekleri göstermek istedim. Katılmak isteyenlerin hepsine de teker teker teknik konuları aşmada yardım etmek isterim. Neyin nasıl kullanılabileceğine dair. Bıçaklar dışında...
Bazı aletlerde var piyasada. Oymak için. Koçtaş'ta bir motorlu oyma aleti görmüştüm. Ufak işler için kullanışlı olabilir.
Ben nasıl yapıyorum.? Keresteye önce yapmak istediğim şekli çiziyorum. Marangozda kestiriyorum kaba şeklini. Sonra tokmak ve bıçaklarla yontuyorum. Burda ağacın bir yönü oluyor.
Bir yönde bıçak rahat giderken diğer yönde biraz zorluklar çıkarıyor. Bir kaç denemde farkedilir bu da. İşi kolaylaştırıyor. Başlamak için şimdi aklıma bunlar geldi. Biraz da sizlerin söyleyeceklerinize göre devam etmek isterim.
Selamlar
memet
Düzenleyen malina : 25-02-2006 saat 03:16
|