Evet Mine hn. çok güzel cımbızla seçerek çıkarmışsınız cümlelerimi... Memecik için " düşük kaliteli " mi demişim yoksa onun önünden cımbızla çekip aldığınız için göstermek istemediğiniz "
sofralık olarak düşük kaliteli" mi demişim. Bunun yorumunu forumdaşlara bırakıyorum. Demagojik yorumları kimin yaptığı ortada.
Bir de demişsiniz ki "sadece parasal yönden yaklaşım".. E heralde buradaki arkadaşlarda bu ağaçlara 10 sene emek verip yetiştirdikten sonra karşısına geçip "oh ohh ne de güzel oldu" deyip seyrine bakmayacaklar herhalde; elbette para da kazanmak isteyecekler. Sizin Türkiye zeytin piyasasında adı sanı geçmeyen sadece ihracaatçıların talebiyle sofralık oalrak kullanılan bir zeytini önermenize elbette karşı çıkarım. Haa başta da dediğim gibi yağlık oalrak kullanaılabilen özellikle değişik tadıyla salatalarda enfes olan bir yağ türüdür memecik ama sofralık olarak ancak herşey dahil hizmet veren ucuzcu otellerin kahvaltılarında denk gelebilirsiniz kendisine
Ben toprak konularında uzman olmadığım için çeşit seçimi ve ya illere göre zeytin tipleri seçimini size bırakıyorum. Bunu benim cevaplamam sizin ; "memecik tipi zeytin kaç derece tuzlu suda , ne kadar kilo baskı altında ne kadar zamanda olgunlaşır ; bu zeytini kostikleyip mi piyasaya sürmeliyiz yeşil bırakıp çizmelimiyiz? , nasıl fiyatlandırmalıyız? "
vb sorulara vereceğiniz cevaplar gibi yetersiz olur
Herkes kendi uzman olduğu konuda konuşmalı bence , ben haddimi bilirim. Saygılar