View Single Post
Eski 26-10-2007, 11:16   #44
Aytaç Eroğlu
Ağaç Dostu

Aytaç Eroğlu's Avatar

Giriş Tarihi: 04-09-2007
Sayın dev sekoya yaşınızı bilmemekle beraber bonsai konusunda sabit fikirli olmanız sebebi ile siz asla bir bonsaici olamazsınız ve olmakta istemezsiniz. Bunu net bir şekilde anladık. Elbette bu sizin özgür hür iradeniz ile aldığınız fikriniz. Buna saygı duyuyorum.

Ama sizden de aynı saygıyı beklemekte benim ve benim gibilerin hakkı olduğunu düşünüyorum. Değişik konulardaki haklarımızı nereden aldığımızı soruyorsunuz, sadece sevgi sayın sekoya sadece sevgi.

Siz şimdi nasıl bir sevgi bu diyebilirsiniz. Size bir benzetme yapacağım ama bundan da hoşlanmıyacaksınız. Bir akvaryumcunun akvaryumdan aldığı mutluluk ve haz ile yeni bir akvaryum oluşturma ve geliştirme isteği doğuran sevgi bizlerin bonsai oluşturma ve yaşatma sevgisi ile aynıdır. Siz şimdi akvaryumlara da karşısınızdır. Bunu sadece tahmin ediyorum diye söyledim sakın kızmayın yani orada da kocaman göl ve ırmaklarda hatta okyanus resiflerinde yaşıyan canlıları alıp miniminnacık (yani yaşadıkları ortama göre) cam küplerin içine koyuyorlar. -bu arada ek bir bilgi olsun diye aktarıyorum akvaryuma alınan balıklar akvaryum ebatı ve populasyonuna bağlı olarak büyümelerini yavaşlatırlar ve çoğu balık doğal hayattakinden daha ufak kalır.

Şimdi isterseniz bizi kendi zevkimizle başbaşa bırakın ve her insanoğlu gibi bizlerde zevk aldığımız şeyleri yapalım. Zira inanın ben bu işten çok hoşlanıyorum. Ve bende size yapmaktan hoşlandığınız şeyler için başarılar diliyorum. Eleştiri yapmakta özgürsünüz ama eleştirilerinizi yaparken diğer insanları hor görmeyin teşekkür ederim.

gene alakası yok ama hani ne hakla dediniz ya o sebepten ufak bir şeyde ben anlatmak istiyorum;

yaşlı yamyam eline geçen bir gazeteyi genç oğluna okuturken yapılan savaşları ve ölen insanları duymuş ve oğluna sormuş
- öldürdükleri bunca insanı nasıl tüketecekler onları bozulmadan nasıl saklıyacaklar
Oğlu cevap vermiş
- baba onlar onları bizler gibi değiller. Onları yemiyecekler gömecekler
yaşlı yamyam bir anda çok şaşırmış
- ama nasıl olur ne hakla bu kadar israfkar olabilirler. Madem yemeyecekler neden öldürüyorlar.

Aytaç Eroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön