Alıntı:
...Acaba sizce yöreme edremit mi, memecik mi, erkencemi mi dikmeliyim.Tabii aradığım çeşitlerin sertifikalı fidanlarını nerelerden temin edebilirim...
|
Ben sizin yerinizde olsam memecik dikerim. Tam yörenizin zeytini. Hem yağlık hem de gerekirse sofralık işlenebiliyor. İri taneli, verimli. Yağının kalitesi rüştünü ispat etmiş. Sertifikalı fidanı bulunuyor. Çok önemli bir konu kuraklık toleransı var. Yalnız periyodisite yüksek. ( Var yılı yok yılı deriz ya) Gerçi artık modern yöntemlerle bunu da aşıyoruz. Döllenme sorununu aşabilmek için araya 1/10 oranında dölleyici koyun. Dölleyici olarak Edremit seçebilirsiniz.
Fidanı sertifikalı fidan üreten firmalarda bulursunuz.
Bademli Fidancılık Kooperatifinde var diye hatırlıyorum. Tarım sitelerinin sayış ilanlarında da karşınıza çıkar.