View Single Post
Eski 19-02-2006, 16:11   #45
malina
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
agaclar.net yarışmalarına sıfır mesajlı üyeler katılamıyor..
Peki ( 1 ) bir mesajı olan katılabiliyor mu ?

Evet katılıyor. 1 mesajı bile olmayan, yani forumun yerini bile bilmeyen bu yüzden yarışmada ilk 5'e girse bile ödül seçmesi gerektiğinden bihaber arkadaşların sayısı fazla diye bu kural konuldu. Amaç, forum bu taraftadır diye ok işareti görevi görmek...

"sıfır mesaj olan katılamıyormuş, onun için mesaj yazayım dedim" gibi bir mesaj yeterli mi ? Bu sınırı 100 mesaj + 20 fotoğrafa çeksek sizce nasıl olur ?

Hala mesajı 0 olan üye sayısı o kadar çok ki, bu rakamı yukarı çekmek, seçimi daha zorlaştırır. 3-5 kişi arasında seçim yaparız.

Ben, agaclar.net yarışmalarının amacını yanlış mı anladım aylardan beri ? "Biz zaten siteye gönül verdik, yarışmaya katılıp da ödül kazanmamız, sitenin aktif bir üye kazanmasından daha önemli değil" diyerek yarışmalara katılmamak büyük bir hata mıydı ?

Evet

Yarışma sonuçlarında, arka arkaya ödül almış isimler görüyorum..

Ktlm: Kasım, Aralık
Hasan42: Kasım, Aralık, Ocak..

Bu listeleri ben mi okuyamıyorum, yoksa kurallar mı uygulanmıyor ?

Kurallar arasında iki yarışmada üst üste derece alanın ödül alamayacağı yazılıydı. Ama bu kadar iş arasında yarışmaların neredeyse tümü bana kaldı diye bu kuralı çıkardım. Takip için ayrı zaman gerekiyor. Bunun yerine, üst üste belirgin biçimde ödül alan arkadaşa, özelden bir süre yarışmaya girme diye yazmayı düşündüm. Mesela Hasan42

Bana, özel mesajla jüri üyelerinin nasıl seçildiği, yarışmalarda fotoğraf altındaki yorumların, verilen puanların etkili olup olmadığı v.s. soruluyor..

Jüri üyeliği gönüllü bir durum. Birileri başvurmazsa ne yapabilirim? Tabii 5-10 kişiye teklif ettiğimi ya cavap almadığımı ya da tamam dendiği halde ilgilenilmediğini söylemem gerek. Kişisel olarak, jüri arkasında koşmaktansa, ilk 5 fotoğrafı belirlemeyi daha az yorucu buluyorum.

Verilen puanlar bu sistemde geçerli değil.


Kurallarda jüriden bahsediliyor.. "Jüri üyeleri her yarışma için değişebilir" diye bir madde var..

Bulursak değişitireceğiz Bu maddeyi, bir kişiye çok yüklenmemek, daha çok kişinin katılımıyla, jürilik yapmayı kabul edenlere daha az yük olacağımız bir ortam yaratmak için yazmıştım.


Ben jüriye girmediğimi ve girmeyi de düşünmediğimi, yarışmalarla ilgilenmediğimi ve katılmayı da düşünmediğimi söylemiş de olsam, bu tarz sorulara da bir şekilde cevap verebilmem gerekiyor..

Ben her yerde, bana yazın, sorun diye mail adresimi veriyorum. Jüriye girmediğini ve girmeyi de düşünmediğini, yarışmalarla ilgilenmediğini ve katılmayı da düşünmediğini yazmana rağmen, neden bana değil de sana soruluyor da aracılık etmek zorunda kalıyorsun?

Yarışmalarla ilgilenenlerin bu sorulara cevap vermelerini istiyorum.. Herşey açıkca yazılırsa, bana da kimse soru falan sormaz hiç olmazsa..

İlgilenen benim, yeni sorular varsa beklerim

malina Çevrimdışı   Başa Dön