View Single Post
Eski 23-10-2007, 15:26   #22
papatya2
Yeni Üye

papatya2's Avatar

Giriş Tarihi: 09-10-2007
Mine Hanım İyi Günler,
Gecenlerde size bir mail atmıştım ancak çiçeklerimin türünü karıştırmışım üzgünüm.Calathea ben dua çiçeği olarak biliyordum ancak bende olan Ctenanthe miş.Fotograf eklememi istemişsiniz ama ben fotografı ekliyemedim. Size kısaca şöyle anlatayım. Ctenanthe mi bir tanıdığımdan kökü ile birlikte aldım. Aldıım kökte iki yaprak vardı. Ben bunu bana anlatılan şekilde diktim ve bakımını hiç aksatmadan yaptım. Geçen haftaya kadar herşey çok güzel gidiyordu. İki yaprakta son derece canlıydı. Fakat geçen hafta yapraklarımdan biri diri olmasına rağmen büzüştü Büzüşen yaprağı dibinden kestim çünkü küçük bir filiz geliyor dipten Sizce bu kesme işlemim gelen küçük filize bi zarar verir mi? Büzüşen yaprağı kesmekle kesmemek arasında çok tereddüt ettim ama sonunda kestim Bu doğru bi hareket mi? Diğer bir sorum da Calatheamla ilgili; (Calathea Roseopicta) sorunum şu ki; bütün bakımlarını hiç aksatmadan yapıyorum ama bazı yapraklarımın kenarları çürüyür Bu çürükleri kesmem gerekir mi? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

papatya2 Çevrimdışı   Başa Dön