View Single Post
Eski 22-10-2007, 10:35   #5
kuru.umit
Ağaç Dostu

kuru.umit's Avatar

Giriş Tarihi: 27-05-2007
sevgili abk,
ürdün dünya mirasına 2 adet (bence daha fazla olmalı, çünkü Jerash ve Vadi rum diye yerleride çok önemli) yer sokmuş bir ülke ve görülmeli derim. Ama maalesef Heysem tarvel in bir ayağı ürdünde olmasına rağmen zorluklar yaşadık. Amaç tur şirketlerini yere vurmak veya göklere çıkartmak olmadığından konuyu kısa kesmeye çalıştım. Ama gidecekler için bu yazılar bir referans olabildiğinden (en azından ben mutlaka internette yaşananları araştırırım) ipuçlarını da vermeye çalışıyorum. Fest travel senelerdir oraya gezi düzenliyor ama çok pahalıya geliyor. En iyisi kendiniz gitmeniz oradan rehber almanız veya araba kiralamanız ama burada da uçak ücreti pahalı oluyor (400 USD gidiş geliş) oradan günlük 25 USD civarı araba kiralanabiliyor. Ürdünü bir günde baştan sona kolayca gezebilirsiniz )ulaşım anlamında söylüyorum). Bizim turda Aqaba yoktu. Bence kızıldeniz dalışı veya şnorkel ile dalış için iyi bir yer ve mutlaka Vadi Rum da (çöl) geziye katılmalı. Gezi programı Amman 2-3 gün, Petra 1 tam gün, Aqaba 2-3 gün (vadi rum petra veya buradan yapılabilir) olmalı. Yemekler iyibir yerde 15 ürdün dinarı (1,4*15 USD) ye çıkıyor. Bol pazarlık şart, gece eğlencelerini tavsiye etmem. Gecede olsa emniyetli. Güvenlikte sorun yok (şimdiye kadar 2 kez terorist saldırı geçmişi var)
Peru ya karınalarlagittim. Peru gezisi hep pahalı olmuştur. Karıncalarla gittim 2700 EU civarı ama helal ettim. Çok memnun kaldım, karıncaların (www.karincalar.com) hem küba ve hem de peru gezisini tavsiye ederim. Karıncalar ekibi şu anda perudalar 2-3 güne gelecekler. Bizim grub çok memnun kaldı, orarada ki lokal acentalarıda muhteşem. Daha ayrıntı istenirse seve seve veririm. Gezekalın

kuru.umit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön