View Single Post
Eski 21-10-2007, 14:46   #15
gokberkakman
King of Plants
 
gokberkakman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-05-2007
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 7
TROPİKAL MEYVELER (Gerçekten İlginç)

MARUÇYA

*Çarkıfelek'de denir.Bir tür sarılıcı,tırmanıcı bitkinin meyvesidir.Maruçya, ekşimsidir.Ortasındaki çekirdekli ve sulu kısım yenir.Suyu içilir.

NONİ

*Noni bir ağaççık türünün meyvesidir.Yaşam meyvesi olarak ta bilinir.Güneydoğu Asyaya özgüdür.Patates büyüklüğündedir.Olgunlaştıkça acılaşır ve peynir gibi kokar.

GUAVA

*Ağaçta yetişir.Meksika ve Karayiplerde bulunur.Biçimi armuda benzer.Limon büyüklüğündedir.Çok miktarda C vitamini içerir.Guava tatlı bir meyvedir.En tatlı kısmı çekirdekli orta kısmıdır.Kabuğu ince ve hafif acıdır.

PEPİNO

*Bir çalı türünün meyvesidir.Bu meyveye ''armut kavunu'' 'da denir.Güney Amerikaya özgüdür.Görünümü ve tadı kavuna benzer.Bazı çeşitleri ağızda sabunumsu bir tat bırakır.

KİVANO

*Biçiminden dolayı boynuzlu kavun denir.Sarmaşık türünün meyvesidir.Afrikada Kalahari Çölünde yetişir.Dalında koparılma dönemine bağlı olarak kivi,salatalık **** muz tadında olur.

PAVPAV

*Çayır muzu da denir.Kuzey Amerikada yetişir.İçeriğinde çok fazla protein bulunur.Yumuşak ve tatlıdır.Görünümü muhallebiye tadı muza bener.

PAPAYA

*Kavun ağacı diyede bilinir.Ağacın yaprakları doğrudan ana gövdeden çıkar.Açık portakal renkli etli kısmı tatlıdır.Görünümü şeftaliyi andırır.Yenebilen siyah çekirdeklerinin tadı tereye benzer.

gokberkakman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön