View Single Post
Eski 16-02-2006, 19:32   #28
malina
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2004
Zonguldak'tan bir proje

Metince Yazdı:

Ben öğretmenim ve kendi okulumda çevre koruma kulübünde çalışıyorum. Bu gün kulüp toplantımız vardı öğrencilerime de sitenizden bahsettim. Çalışmalarınızda yer almak bizi onurlandırır.

Bizim bir projemiz var anadoluda bir hatıra ormanı oluşturma gibi şu an bunun düşünce çalışmalarını yapıyoruz. Burdaki orman işletmesinden mühendis arkadaşlar ve diğer sivil toplum örgütleriye görüşüyoruz. Burdaki amacımız öğrencilere orman sevgisini aşılamak.

İç anadoluya gittiniz mi bilmiyorum. Gözünüzün alabildiğince bozkır kilometrelerce gidersiniz ve bir tek ağaca rastlamayabilirsiniz. iste bu bozkıra yapabilirsek bir hatıra ormanı kurmayı düşünüyoruz.

Çalıştığım ilçe batı karadenizde (Ereğli/zonguldak) Burada ağaç kendiliğinden yetişiyor diye düşündük. oysa anadoluya dikeceğimiz ağaçlar gerçekten çok önemli.

Bizim düşüncemiz ereğli'deki 22 okuluda çalışmamıza katarak 10.000 fidanı gönderebilmek böylelikle tüm öğrencilerimizin bu ormanda bir ağacı olacak ve fiili olarak bu olayın içinde yer alarak ormanlarımız konusunda duyarlı olacaklar ve ayrıca gerçekten ihtiyacı olan bir bölgede ağaçlandırma yapmış olacağız.

malina Çevrimdışı   Başa Dön