View Single Post
Eski 20-10-2007, 10:43   #176
a1can
Ağaçsever

a1can's Avatar

Giriş Tarihi: 06-10-2007
Tüm arkadaşlara merhabalar.Kendimi daha önce tanıtmıştım ancak iş yoğunluğum nedeniyle bu bölümde merhaba diyememiştim.Forumunuzu büyük bir keyifle takip ediyorum.Büyükşehir kargaşasından 42 yaşımda kaçabilme şansına sahip oldum ve antalya da dört yıldır yaşıyorum.Tabii şehir merkezinde değil.Burada dört yıl yasayınca insanın hayal ettiği şeylerin yanında bazı gereksinimlerini de yanında taşıması gerektiğini farkettik.Daha doğrusu yaşayacağımız yeri kararlaştırırken çok önemli olduğunu düşünmediğimiz paragraf başlıklarını yaşayarak öğrendik
Öncelikle her yıl bir yaş daha yaşlandığımızı ve yaşadığımız evin aşındırıcı doğa sebebiyle yıpranmasına ,her yıl tekrar bakımına gücümüzün daha kaç yıl yeteceğini düşünmeye başladık.Evimiz betonarme ama pergole , dış cephe vs. her yıl veya birkaç yılda bir ( en fazla 3 yıl ) dayanabiliyor.Bu yüzden bakım istemeyen malzemeler düşünmek gerekiyor .Eh birazda buraya kafa dinleyip bahçeyle filan uğraşmaya geldik sonuçta.. Hatta benim buraya geliş sebebim " berduş balıkçı" olmaktı ama öyle olmadı işte ..Neyse lafı uzatmayayım, yaşım şimdi 48 ama seneye 49 Sakin ortam iç huzurumuzu ve hatta yaşama sevincimi yenilemiş olmalı ki bu yaşta tüm korkularımı bir kenara bırakıp yeniden baba bile oldum.Ve hatta bu cevrede mesleğimi yürütebileceğim bir firma bile kurdum .Sonucta yaşam devam ediyor ve sanki okulu yeni bitirmiş gibi hissediyorum kendimi.Yazacak o denli çok şeyim var ki konudan konuya atlıyorum belki bu yüzden özür dilerim. Oralardan kaçıp gitmek isteyen dostlara iki önerim olacak ..öncelikle sağlık kuruluşuna en fazla 45 dk uzakta bir yere kaçın .Ne zaman ne ile karşılaşacağımız hiç belli değil..Bir de belli bir zaman sonra insan ( eğer üretmeden duramıyorsa ) sıkılıyor.Tabii tarım veya bahçecilik yapmıyorsa.Mutlaka yapacak birşeyler de düşünün.Yoksa bahçede yapacağınız dekorasyon amaçlı herşey birgün bitiyor.

a1can Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön