View Single Post
Eski 19-10-2007, 15:06   #89
Todor
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-07-2006
Gerek kalmamış ama, belki yarın başka bir arkadaş bakar. Tır brandaları çok çeşit çeşit. En ucuzu benim aldığım. Bunun yanında m2'si 15 YTL olan şamrel dokusunda olanlarda var. Onların eni 1 m kadar. Havuz yapacağım deyince satıcı ilk onları önerdi. Renk seçenekleride mevcut. Ben hem ek olmasın, hem de ucuz olsun diyerek 2.5 YTL'lik olandan aldım. Tenk renk; yeşil.

Kendi adıma yosun olmasında bir sakınca görmüyorum. Akvaryumda istemem çünkü görüşü bozar, ama havuzda böyle bir problem yok. Aksine doğallık katacaktır.

Ayrıca yazın havuzdan, meyve ağaçlarımı sulayacağım için çok iyi bir filtrasyona ihtiyacımda yok. Aksine su bakteri olarak zengin olacağından çok daha faydalı olacaktır diye düşünüyorum.

Sistem şu şekilde işleyecek;

Ördek çimleri biçecek. Dışkısı koileri besleyecek. Koilerin dışkısı ise ağaçları besleyecek.

Motordaki amacım ise hem görsel olarak bir hareket yaratmak, hem de suya O2 katmak. O yüzden mümkün mertebe ucuz bir çözüm düşündüm.

Çamaşır makinası motoru bulamasaydım, hurdacıdan buzdolabı kompresörü alacaktım. Eski akvaryum filtreleri gibi, suyun içinde yükselen hava, vakum etkisi ile suyuda 10 cm kadar yükseğe çıkarabilirdi.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön