View Single Post
Eski 19-10-2007, 11:58   #24
tugo
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 21-07-2007
Sn.sukranayalp,

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

Ben, çocukluğumuzda, eski evlerin tabiata terkedilmiş bahçelerinde, sık sık gördüğüm uzun süredir bakımı yapılmamış olduğu için, suyu yeşillenmiş ama hala içinde kendi halinde yaşayan balıkları olan havuzları hayal ettim hep. Yapacağım havuzumu da bir an önce yeni, cici bici görüntüden uzaklaştırmak istiyorum. Şimdiki görüşüm bu.

Beton işine girmek istemedim, hazır havuzlar ile de ilgilenmedim. Bu durum da iki yol kaldı.

Ya çukurun içini herhangi bir plastik ile kaplıyarak, bu yüzeyi kalıp olarak kullanmak ve cam elyafı ile kaplıyarak, üzerini ilgili kimyevi maddeler ile sıvamak ki, hem kimyevi madde kullanmak istemedim hem de en ufak bir sıvama hatasının başıma iş açacağını düşündüm.

Bu durumda tek bir çare kaldı, yapıştırmasız, yeterli ende bir malzeme bulmak. Size sormadan önce çok araştırdım, verdiğiniz kaynaklara rastlamadım.

Bulabildiğim tek malzeme, Amerika' da bu iş için kullanılan Firestone markalı malzeme idi.

İstanbul'da iki toptancısını buldum. 3.05 ve 6.10 m enlerde top boyu 30.5 m ölçülerinde.

45mil EPDM denilen bir malzeme (1 mm). Metrekare fiatı 6.5 usd + kdv. Pahallı olmasına razı oldum ancak bütün topu almamı şart koştular, bana ise sadece 7 metresi lazım.

Son çare, sitemizden kendime ortak aramak olacaktı.

Şimdi sizin verdiğiniz kaynaklara müracaat edeceğim, tabii onlar da pahallı ama belki parça bulabirim.

Bu arada Sn.Todor'un tır brandası denemesi çok önemli, ben nem tutar, su kaçırır diye korktum. Yoksa son derece ekonomik ve pratik.

Sn.Todor, deneme süreniz ne kadar oldu, gözlemleriniz nedir, eğer bu konuda bilgi verirseniz çok makbule geçer.

Ben de gelişmeleri paylaşacağım.

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.
Saygılarımla

Düzenleyen tugo : 19-10-2007 saat 11:59 Neden: yazım hatası
tugo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön