View Single Post
Eski 18-10-2007, 10:53   #273
denizakvaryumu
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi n_turan Mesajı Göster
Bendeki kırmızılardan iki tanesinde "verticillium wilt" olduğunu tahmin ettiğim belirtiler ortaya çıktı. Bunlar Bentderesi fidanıydı. Bitki çok güzel dip sürgünü verdi, gelişti ve daha sonra bir günde saraıp kurudu. İki şeyden şüpheleniyorum. Birincisi zaten hastalıkla bulaşıktı, ikincisi, diktiğim yerde daha önce ve hatta sonra da çilek vardı. Domates ve çilek dikilen yere 7 yıl boyunca ahududu dikilmemesi gerektiğini sonra öğrendim. Sizdeki de benzer bir sorun olabilir.
Benim karşıyakadan aldığım ahududu fidanında da çok hızlı sararma ve kuruma başlayınca külleme için kullanılan topas ilacından kullandım ve sararma durdu.

Büyük bir ihtimalle sizdeki hastalıkla buna benzerdi..

Bu nedenle toplantıda da konuştuğumnuz gibi yapraklar dökülünce, budamadan sonra koruma amaçlı bordo bulamacı yapmak daha sonra canlanmaya yakın yine bordo bulamacını tekrarlamak ardından canlanan ve gelişen yaprak ve genç dallara kükürtleme yapmak en iyi çözüm diye düşünüyorum.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi n_turan Mesajı Göster
Botanic'te galiba Sunshine Blue'yu gördüm. Çeşidi hatırlayamasam da sunshine olduğunu zannettiğim saksıda gelişmiş maviyemişler görmüştüm. Saksıların çapı 30 cm kadardı. Zaten yükümü tuttuğum için o büyüklükte bir saksının taşınması mükün değildi ama aklım da kaldı. Son derece güzel gelişmiş bitkilerdi. Saksı fiyatı 19,95 Avroydu ve bence çok uygundu. Ama taşınması çok zor. Ancak Bauhaus getirirse mümkün olur.
Mutlaka bir gün bauhausa gelir de ne zaman olur o konuda şüpheliyim...Sunshine blue saksıda bu kadar verimli oluyorsa bahçede çok daha iyi olur düşüncesindeyim...

Bir dahaki seyahatinizde bence sadece sunshine blue alıp mutlaka bahçeye dikin derim... komşuda pişer , çelikler de bize düşer

.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön