Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Serdars1
Sayın Kokulu Çalı, çok güzel türler bulmuşsunuz 🌸
Laburnum anagyroides yani Sarı Salkım demiştiniz, onun bende mor olanı olan Wisteria sinensis var. Kokusu gerçekten muhteşem, baharda açıyor 🌿
Bir de Melisa çiçeği var, Cestrum nocturnum. Gece inanılmaz güzel kokuyor, kokusunu uzaktan bile rahatlıkla alabilirsiniz. Ancak dona karşı hassas, don görmemesi gerekiyor. Büyük saksıda balkonda rahatlıkla yetişir.
Ben 3-4 sene önce Tohum Evi sitesinden melisa almıştım. İlanda 50 cm yazıyordu ama bana 1 metre göndermişlerdi 😄 Kargo sağ olsun, yine bana 50 cm yaptı. Çiçeğin kırılan tepesini suya koymuştum, o bile köklenmişti.
Şakayıklar da gerçekten çok güzeller. Bence bir şansınızı deneyin, dediğiniz gibi çok uygunsa fiyatı
Son olarak size bide evin içinde de bakabiliceginiz kokulu 2 tür önereyim
Magagastar yasemini
Hoya mum çiçeği
Bunlar sarmaşık evin içinde de balkonda da sardıla bilirsiniz kokuları çok güzeller
|
Teşekkür ederim. Wisteria'yı ben de aldım, garaja sardırıcağım. Ağaç şakayığı sipariş ettim, kokusu istediğim kadar fazla değildi ama rengi çok güzel koyu bir mor. Kazık kök de yapıyormuş, yerleşince yağmurlarla hayatta kalabilir. Toprak killi yakında çay da olunca yer hep nemli oluyor nasılsa.
Evin içinde sardırabilir miyiz emin değilim ve balkonumuz açık, teras gibi. Belki ilerde kapanırsa alabilirim ama tavsiye için teşekkür ederim. Aklımda bulunduracağım.