Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi KokuluÇalı
Tavsiyeler için teşekkür ederim. Lonicera fragrantissima kış hanımeli olmalı, aldığım site bana hediye olarak yolladırlar sağ olsunlar. Parfüm kutusu çiçeğine baktım, keşke alırken haberim olsaydı aldığım sitede varmış. Yapacak bir şey yok, kargo ücretini ödeyeceğiz mecbur. Kafkas gülünden iki tane aldım. İlk aldığım düşündüğümden daha küçüktü. Kokusu nereye gitsem övüldüğü için iade etmedim ama büyük olan bir tane daha sipariş ettim. Küçük olanı odamın yakınına dikeceğim, diğeri evin önüne.
4 tane daha bitki buldum onları da alacağım ve daha başka almayacağım çünkü bütün birikimlerimi harcadım
Alacağım 4 bitki:
Paeonia Suffruticosa 'Wu Long Peng Sheng'
(Bu ağaç şakayığı da ne pahalıymış. Tohumevi sitesinde bulduğum hem ucuz hem de istediğim gibi kokulu ama site hakkında şikayet varda birkaç şikayet gördüm. Müşteri hizmelerini aradığımda ulaşabildim, yeterince güvenilir duruyor.)
Deutzia Raspberry sundae havlu püskülü
Laburnum anagyroides Sarı Salkım fidanı
Clethra alnifolia Hummingbird Yaz tatlısı fidanı
|
Sayın Kokulu Çalı, çok güzel türler bulmuşsunuz 🌸
Laburnum anagyroides yani Sarı Salkım demiştiniz, onun bende mor olanı olan Wisteria sinensis var. Kokusu gerçekten muhteşem, baharda açıyor 🌿
Bir de Melisa çiçeği var, Cestrum nocturnum. Gece inanılmaz güzel kokuyor, kokusunu uzaktan bile rahatlıkla alabilirsiniz. Ancak dona karşı hassas, don görmemesi gerekiyor. Büyük saksıda balkonda rahatlıkla yetişir.
Ben 3-4 sene önce Tohum Evi sitesinden melisa almıştım. İlanda 50 cm yazıyordu ama bana 1 metre göndermişlerdi 😄 Kargo sağ olsun, yine bana 50 cm yaptı. Çiçeğin kırılan tepesini suya koymuştum, o bile köklenmişti.
Şakayıklar da gerçekten çok güzeller. Bence bir şansınızı deneyin, dediğiniz gibi çok uygunsa fiyatı
Son olarak size bide evin içinde de bakabiliceginiz kokulu 2 tür önereyim
Magagastar yasemini
Hoya mum çiçeği
Bunlar sarmaşık evin içinde de balkonda da sardıla bilirsiniz kokuları çok güzeller