|
Merhabalar
Bayadır yazamıyordum bunun için üzgünüm ancak bir güncelleme yapmalıyım gibi geldi, öncelikle ağaçları evin öbür tarafına dikmek zorunda kaldım çünkü öbür tarafın toprağı sürülmediği için inanılmaz kötüydü, ancak gene yaklaşık olarak 200 metrekarelik bir alanı ağaçlandırıyorum. Şimdiye kadar en son Ramazan Bayramında 5 saplı meşe, 5 çam(sarı ya da kara emin değilim) , 3 sabin ardıç , 4 ahlat , 2 ceviz , 1 mavi ladin(hediye ettiler, mesire alanının dışında kalıyor ama genede belirttim yakın diye). Bu fidanların hepsini behiçbey fidanlığından aldım normalde daha çeşitli ve Türkiye Florası kitabına uygun bir tür listem vardı ancak her tür olmadığı için bazıları değişti veya almadım direkt. Şimdi Kurban Bayramında gittiğimde bir 20-30 tane daha ağaç ve çalı dikeceğim çünkü hem miyawaki metodunu uyguluyorum hem de oluşacak ormanın understory ve middlestory sini oluşturmaya çalışıyorum.
Ek olarak şimdilik geldiğimde sadece 1 tane porsuk ağacı diyeceğim belli, bu yüzden önerisi olan varsa yazarsa sevinirim.
|