Konu: Nergis
View Single Post
Eski 29-03-2026, 16:58   #3392
flaneuse
Ağaç Dostu

flaneuse's Avatar

Giriş Tarihi: 29-06-2009
Daha önce yetiştirip tanıdığım için bu sonbahar da 'Ice follies' sipariş etmiştim ancak satıcının gönderdiği nergislerin gerçek kimlik tespiti biraz zaman aldı.

Name:  IMG_6800.jpg
Views: 17
Size:  56.7 KB

Name:  IMG_6949.jpg
Views: 17
Size:  83.4 KB

Tür: Narcissus (blm 2 büyük çanaklı)
İsim: Burası biraz karışık zira oldukça yaygın bulunan ve Hollanda ile özdeşleşmiş 'Flower Record' olabileceğini düşündüm. Yine de görece daha kısa kalan bir nergis olması nedeniyle yüksek ihtimalle Hawaiian Skies.

Görünüm: 30 cm kadar büyüyen her sapta tek bir çiçek; her çiçekte, taç yapraklardan daha kısa kalan ve kıvrımlı, düz veya trompet şeklinde olabilen genişçe bir çanak.

Koku: Belirgin bir kokusu yok.

Gelişim özellikleri ve ihtiyaçları: Çoğu nergis gibi soğuğa dayanıklı, hem gölgeli hem de bol güneşli ortamlara uyum sağlayabiliyor. Soğanlı bitkilerde hiç gübre kullanmadım ancak bir kaynak, yılda 3 kez 4-10-6 veya 5-10-5 oranlarına sahip granül formunda organik çiçek soğanı gübresi kullanılmasını önermiş (bahçede yetiştirmeyi düşünenler için anlamlı olabilir). Sonraki sezonlar için soğanı saklanıp tekrar ekime hazırlanabilir.

Bu nergis de saksıda yetiştirmeye ve 'zorlamaya' uygun; ancak devasa soğanlarına rağmen bitkinin orta boylu çıkması biraz şaşırttı.

flaneuse Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön