View Single Post
Eski Dün, 08:24   #52
hosseda
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-09-2007
Konuyu 15 yıl önce açmışım ancak sonuçta ne yaptığıma dair bir açıklamam olmamış şimdi yazayım :

Evin giriş kapısı ile oda kapıları ahşap yaptırıldı. Dış cephe doğramalar ise çift camlı bordo renkli normal aliminyumdan sürgülü olarak yapıldı. Aliminyumdan hiç bir şikayetim söz konusu değil evin ısınmasında herhangi bir menfi etkisi yok diyebilirim ancak bu gün yaptıracak olsam sürgülüyü tercih etmem bildiğimiz eski usul açılan kapanan pencere doğraması yaptırırdım sebebi de sinekliklerin sürgülü modelde çok sağlıklı olmaması diyebilirim.

Evin önüne sonradan yapılan demir doğramadan camlı bir bölme vardı (soğuk yerde yapılan eve dış kapıdan direkt giriliyorsa eve kışın çok sorun yaşanıyor bu sebepten sonradan bu bölme yapıldı. Ki usta işin başında projeye bakar bakmaz bu plan hatalı demişti neden usta diye sorunca da bizim burada evin dış kapısı önünde ayrı bir bölme şarttır demişti...) Demir bölme çok sorun yarattı pas küf eksik olmadı onu geçen yaz söktürdük yerine daha büyük ahşaptan camlı bir bölme yapıldı. Marangoza tek şartım oldu ağaç sedir ağacı olacak diye. Evin tabanlarını sedir yaptırmıştım ve çok memnundum. Sedirin kıymetini de k.validemden dinlerim devamlı onların inandığı tek ağaç katran yani sedir ağacıdır. Evlerinin çatısında kullanılan keresteler katran ağacıymış bakım veya tamir için gelen çatı ustaları hep taşıyıcı kalaslar ilk günkü gibi demektelermiş. Neticede yapılan ahşap bölme gayet güzel oldu ancak üzerine koruyucu sürülmesine rağmen bu kış yağan fazla yağmur sebebiyle renk kararması oldu bazı kısımlarda yani ahşap ne yazıkki ne olursa olsun kısa zamanda bakıma ihtiyaç duymakta aliminyumun ise derdi hiç yok.

Son durum bu şekildedir daha önce soranlara cevap yazamamışım okumadım demekki yazılanları, onlardan özür diliyorum.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön