View Single Post
Eski Bugün, 01:26   #18
Ejder İnciri
Yeni Üye

Ejder İnciri's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2021
Biraz hayvan sevgimiz vardı yok ettiler, tamamen mama lobileri ve kendisini hayvan sever olarak tanımlayan hayvan düşmanlarının marifeti...

Devasa, biberiyelerimi, Nane ile Kekiklerimi tamamen yok ettiler. Özellikle, kediler kırıp işeyip dışkılayıp yok ettiler; idrar kokuları sindiği yerden çıkmıyor. Çiçek satıcıları, ıtri bitkileri kedi köpek sinek kovucu olarak pazarlıyorlar, hatta yapay zeka da dahil, çoğu internet sitesinde ıtri bitkiler kovucu olarak reklam ediliyor, aksine kovmuyor çekiyor.

Bu 2O25 yılına ne oldu bilmem hele bizim sokak da kedi istilası var, hayvanlar da tuhaflaştı, ya bitkilere zarar veriyor ya da betonlara dışkılıyorlar.

Ne emekler vermiştim, her gün mücadele etmekten yoruldum, öfkemin boyutunu anlatamam.

Yıllar önce çocukken, köy de rahmetli babamı köstebeklerden şikayet ettiği için kınardım, yıllar sonra onun öfkesini empatileyebildim.

Neyse, karabiber biraz caydırıyor ama pahalı ve kısa vadeli çözüm DENEDİM, limon yağı da etkili diyorlar ama eterik yağlar bitkilere püskürtünce zarar verir mi onu da hesap etmek gerek, ardıç katranı da etkili DENEDİM, toz kükürt pek işe yaramıyor. Onun dışında sinyal yayıcılar da kedileri uzaklaştırıyor diye duymuştum. Bir de murt bitkisi var karasal iklimde de yaşıyor maki tarzı harika yaprakları var kokulu ve kışın yaprak dökmüyor, onunda etkili olduğunu duymuştum

Ejder İnciri Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön