View Single Post
Eski 17-10-2007, 21:08   #145
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu

Oğuz Karsan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-12-2006
Fıstık Çamı (Pinus Pinea)

Hepinize selamlar,

Rahmetli Ahmet Dayım sayesinde fıstık camini cok sevdim.
Gittigim,gezdigim yerlerde fistik cami tohumu toplamak bende aliskanlik haline geldi.Topladigim tohumlari gerekli gordugum yerlere ekiyorum,daha sonra yine o yere gidersem ektigim tohumlari kontrol ediyorum.

Şimdiye kadar cesitli yerlere 3000 adet tohum veya fidan diktim,omrum yettikce de dikecegim.

Ayrica evimin balkonunda ve Canakkale,Bayramicteki arazimde de 1000 adet kadar diktim.Altinoluktaki evimin bahcesindeki 6 yilda neredeyse 5 metreyi gecti cok saglikli buyuyor.

Tohum bulmaya gelince cok kolay.Istanbulun bircok yerinde fıstık camı var ben de gezerek buluyorum.agacin etrafina bakin etrafa bakin tohumlarini taniyacaksiniz zaten agacın altına dokuluyorlar daha cok Temmuz ,Agustos,Eylul .En uygun dikim zamaninin subat sonu oldugunu Ezine orman fidanlik muduru Kaya Ozkonuktan ogrendim.Ama tohumlari buzdolabinda saklamamiz lazim.Ayrica satin almak isterseniz bu isle ilgili en iyi yerlerden biri saniyorum Ezine Orman Fidanligi.Bundan baska Ayvaliga giderken Kozak yaylasi var o bolgedeki camlar da cok buyuk ve saglikli.
Hepinize saglik ve mutluluk diliyor ayrica
Turkiye col olacak diye dusunenlere guluyorum.

Saygilarimla

Düzenleyen Oğuz Karsan : 25-10-2008 saat 12:14
Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön