Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi çiftçifizikçi
Selam. Yeni üye oldum. Topraksız tarımı öğrenmek istiyorum. Neler önerirsiniz? nereden başlayayım?
|
Topraksız tarıma ticari bir giriş yapmadan önce kesinlikle evde bahçede küçük bir hobi setleriyle yapılmalı ticariye girecekler için en onemlisi nft sistem ile hobi yaparak öğrenmesidir hobi yapmak isteyenler ise her hangi bir sistemle yapabilir dikey kule vs
topraksız tarımda üretim aslında çok kolay tek zorlanacağınız kısım bitkilerin hastalıklarını anlamanız artık oda basit yapay zekaya sorunca onuda cevaplıyor
topraksız tarımda diğer bir husus ise katılan gübreler A B besinleri genellikle çilek vs hariç 2 sindende eşit katılmalı örnek veriyorum 10ml a katılıyorsa 10ml b katılmalı
diğer önemli olanda bitkinin güneş ışığını net şekilde alması eğer alamıyorsa **** yarım gün alıyorsa buna kesinlikle ek ışık kaynaklarıyla destek çıkılmalı
ve ek olarak deponuza ekleyeceğiniz suyun ec değeri ne kadar düşükse o kadar iyi ne kadar düşükse o kadar fazla besin katarsınız bitkiye buda bitki için çok daha iyidir
daha fazla bilgi ve topraksız tarım ürünleri için sitemizi ziyaret edebilirsiniz
www.hidroponikcity.com