Geçen yıl düğün telaşı sebebiyle sebze adalarım ile ilgilenememiştim. Bu sene tam sürat sebze adalarımın takibindeyim. Bahçemin toprağı ağır killi olduğu için Menderes bölgesinden gübreli güzel bir toprak getirttim. Sebze adalarımın çürüyen ahşap kısımları yerine kulubemizin çatısından çıkan kiremitleri kullandım. 2017'den beri ektiğim tohumlarım vardı onları fideledim. Yıllardır ihtiyacım olduğunu bildiğim dal öğütücüme bu yıl kavuştum. Sebze adalarımın hem üstlerine hem geçeceğim bölgelere öğütülmüş kuru dallar serpiyorum. Fotoğraflarını ekleyeceğim. Uzayan otları kesmek için bir çim biçme makinesi arıyorum babam sağolsun onu bu ay alacakmış.

Rareseeds'ten 10 paket tohum sipariş etmiştim fidelerim 10 güne toprakla buluşur. Zengarden'dan aldığım latin çiçeklerim çok güzel gelişim sergilediler. Mümkün olduğunda doğaya zarar vermeden her şeyi gerçekleştirmek istiyorum. Geri dönüşümü çok seviyorum. Sebze adalarımın kiremitlerden, kullanılmayan delinmiş su depolarından, kuzu yemliklerinden olması beni mutlu ediyor. Bu yıl bir de temu'dan kumaş deniyorum. Fidelerimi şaşırtmak için iş yerimde atılmış olan kağıt bardakları kullandım.Soğuklarda çok fazla biber fidemi kaybettim, bana acı bir tecrübe oldu. Yakın zamanda kaolin veya gölgeleme sistemi kurmam gerekiyor keşke bahçeme daha fazla vakit ayırabilsem.
Latin çiçeklerimin ilk hali
Pazılarım bu yıl verdiğim gübrelerden olacak ki harika gelişiyor.
Sevgili Sayın Bahçeden'den geçen yıl almış olduğum çok fazla kale türünden en beğendiğimiz olan red russian bu yıl bizimle. Tohum paylaşımı etkinliği için tohuma çıkmasını bekliyoruz.