• Bitki türü: sebze
• Bitki ömrü: Tek yıllık
• Tohum çeşit adı: Çermik Biberi
• Tohum kaç yıldır sizdedir: 4 yıl
• Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Diyarbakır /Çermik
• Size nereden geldi: ilçedeki çiftçilerden
• İlk paylaşan :
• Tohumun kökeni Diyarbakır Çermik
• Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Yakınında benzer bir bitki yok
• Kullanılan gübreler : Keçi gübresi
• Kullanılan ilaçlar: kullanılmadı
• Hasat yıl ve ayı: 2024 Ağustos
• Bitki tipi ve gelişim durumu: Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde yetişen ve 'Çermik biberi' diye adlandırılan biber çeşidinin tohumu başka bölgede ekilince kendine has özelliğini kaybediyor diye söyleniyor. Rahatsız etmeyen acısı ile ilçemizde yaz boyu kahvaltı dahil tüm öğünlerimizde tüketiyoruz. Özelliklerini korumak için GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi tarafından ıslah çalışmaları başlatılmış.
• Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Küçük hafif acı bir tür acı sevenler için turşusu ,kışın kızarması çıtır çıtır yemesi güzel.
1. Yetiştirme özellikleri:sıcak iklime dayanıklı.
2. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Şubat - Mart ayında viyollere ekilerek fide yapılır.Mayısta kalıcı yerlerine dikilir.
3. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama
vb.) Herhangi bir özel uygulamaya gerek yoktur, kolay çimlenir.
4. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Güneşli, organik maddesi yüksek yerlerde iyi gelişim gösterir. Diğer biber çeşitleri gibi kalsiyum noksanlığına hassastır.
5. İklim gereksinimleri: Bitki sıfır derecenin altındaki sıcaklıklarda zarar görür.
TOHUM DAĞITIMI 15 KİŞİ İLE SINIRLIDIR