kaymak meyvesi
Bitki türü: meyve
Bitki ömrü: çok yıllık
Tohum Türü: Mersingiller
Tohum çeşit adı: Feijoa sellowiana
Tohum kaç yıldır sizdedir: 10 yıl
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: balıkesir merkez
Tohumun kökeni: fidancılardan alınma
Dağıtılacak Tohumun Saflığı: saf
Tohumu ilk paylaşan:
Tohum size nereden geldi: kendi yetiştirdiğimiz ağaçtan
Kullanılan gübreler:
Kullanılan ilaçlar: Kimyasal ilaç kullanılmadı.
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması:
Hasat yıl ve ayı: kasım 2024
Bitki tipi ve gelişim durumu: küçükken soğuğa dayanıksız. ama 3-4 yaşlarında -7-8 C derecelere kadar dayanıklı. daha soğuk olursa gövdesini sarmanızı öneririm. Bizdeki -12 C soğukları gördü.
Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Meyveleri olmamış limon gibi görünür. Tadı harikadır. Bazı sitelerde En lezzetli meyveler sıralamasında ilk onda.
Yetiştirme özellikleri:
Çeşidin Hikayesi: evimin önünde yetiştiriyorum. tohumları miniciktir. bazen çokca meyve verir, seyreltme yapmazsanız meyveler küçük kalıyor.
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: saksılarda büyütüp 3 yıl sonunda toprağa alınabilir. istediğiniz zaman ekim yapabilirsiniz.
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler: bir şey yapmaya gerek yoktur, uzun sürede çimlenir ama çimlenme oranı yüksektir.
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: dibi kurudukça sulayın, susuz olmaz. 3-4 saat güneşlenme ihtiyacı vardır.
İklim gereksinimleri: -10 altında yaşatması zor.
|