View Single Post
Eski 15-11-2024, 09:53   #17
yavuz10
Ağaç Dostu

yavuz10's Avatar

Giriş Tarihi: 16-07-2022
Etkinlik için ayırdığım tohumların çoğunu fareler tarafından kemirilmiş biraz moral bozucu oldu. Birde alaca yapraklı domatesin virüs kaynaklı bir hastalık olabileceği söylendiği için bu sene domates biber paylaşamıyorum maalesef Bahçenin yerini değiştireceğim önümüzdeki sene.

Genel olarak hala biraz biber ve bir kaç kök domatesten toplamaya devam ediyorum. Çiçekler zinnialar pek keyiflendi. Bahar havası geri geliverdi bu güzün ortasında.

Tabi tek güzel haber bu değil yaprakları çok iri olan reyhan vardı, onunda tohumlarını aldım. Tekrar ekeceğim aynı büyüklükte olursa bir sonraki etkinlikte paylaşmayı düşünüyorum. Marul yapraklı fesleğenlenlerim olmadı, sürekli bi böcek tarafından tırtıklandı yaprak maprak kalmayarak kurudu. Kurumayanalarıda ben kökledim.

Patlıcanlar pek keyifli güzel giderken birden kuruverdiler, gözüm kaldı. Toplayamadan çürüdü gitti. Yılan patlıcanlarım hep yavru yılan kadar bi piton kadar olmadılar

Bu arada güzlük ekmeyi planladığım kazak fasulyelerini çok geç ekebildim, yeni toplayacağım bu kadar geç kalınmasını pek önermem -şansıma kırağı düşmedi- ama diğer taraftanda hiç sulamadım. Ekerken yağmura denk geldi kendi kendine filizlenip oldular.

heee, birde unutmadan tohumluk salatalıkalarıda bişey yemiş, şaştım kaldım. bu sene bahçenin nasiplisi çoktu.

Fotoğrafları yakında güncelleyeceğim.

Birde hala bu mesajları okuyan varsa; ha gayret hadi etkinliğe katılalım. Paylaşalım tohumlarımızı ama lütfen saflığına-orjinalliğine dikkat edelim mümkün olduğunca

yavuz10 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön