Merhabalar,
Ben bodur ve yarı bodur meyve ağaçları satan ve ihraç eden bir firmanın bayisiyim.Bodur kiraz ağaçları son zamanlarda çiftçiler tarafından tercih edilmektedir.Nedeni klasik ağaçlara göre 18 ay gibi kısa bir zamanda ürün vermesidir.Klasik kiraz ağacı Mazzard ekildikten 7-8 yıl sonra kiraz verirken bodur ağaçlar 1.5 yılda ürün vermeye başlamaktadır.Aynı zamanda hasat kolaylığı nedeniyle işçi masrafları önemli ölçüde düşmektedir.Özellikle napolyon denen 30 mm kalibrsyonu olan Ziraat 900 çeşidinin Gisela5 bodur anaç üzerine aşılanmış fidanları çok verimlidir.Aynı zaanda kaliteli ürün satışı da kolay olduğundan ilk tesis masraflarınızı kısa sürede karşılayacaksınız.Dekara 80 adet bodur kiraz ekebileceğiniz için dekardan elde ettiğiniz ürün miktarıda fazla olacaktır.Hiç olumsuz tarafı yok mu diyeceksiniz.Var tabii.Kökleri yüzeysel olduğu içinçok soğuk bölgelerde donma tehlikesi var.Ozamanda bodur yerine yarı bodur ağaç kullanmak gerekir.Birde bodur ağaçların ömrü kısa deniliyor .Ancak ben yurtdışında çokiyi bakıldığında25 yaşında bodur ağaç gördüm.Zaten erken ürüne yattığı için daha karlı oluyor.Soracaklarınız varsa ona göre cevap vermeye çalışırım.
HOŞÇAKALIN
|