Doğal ortamından toplanan, herhangi bir ilaç veya gübre uygulanmamış, meyvelerin çekirdeklerini paylaşacağım.
Bitki türü: Yabani meyve
Bitki ömrü: Çok yıllık
Tohum çeşit adı: Dağ eriği
Tohum kaç yıldır sizdedir:
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Kayseri, Erciyes dağının etekleri, rakım 1580
Size nereden geldi: Doğal ortamından toplandı.
İlk paylaşan : heyyamola
Tohumun kökeni : ??
Dağıtılacak Tohumun Saflığı: ??
Kullanılan gübreler :
Kullanılan ilaçlar:
Hasat yıl ve ayı: 2024 - Ekim sonu
Bitki tipi ve gelişim durumu: Yabani meyve ağacı
Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Kiraz büyüklüğünde, sarı zemin üzerine sıvama pembe-kırmızı renkte, çekirdekten kabuğa doğru; şeftali, elma, alıç ve erik tadı sunan, hafif mayhoş, şifalı meyveler.
Yetiştirme özellikleri:
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Meyvesinden çıkarıldığında hemen yetişeceği yere ekilmesi en sağlıklısı. Kışı toprak altında geçirip soğuklama ihtiyacı karşılanan tohumların bahar başında çimlenmesi beklenir. Ben tohumları gönderene kadar buzdolabında saklayıp bu ihtiyacı gidermeye çalışacağım.
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler: Sert çekirdekli meyve tohumu olduğundan; soğuk katlama ve/veya diğer yöntemlerin kullanılması gerekebilir.
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Bulunduğu doğal ortam; Tamamen güneş ve rüzgar alan, sulanmayan, gübrelenmeyen, alelade toprak.
İklim gereksinimleri:
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Olgunlaşmış meyvelerden, ben Kasım ayı başında aldım.