View Single Post
Eski 08-08-2024, 00:27   #43
yavuz10
Ağaç Dostu

yavuz10's Avatar

Giriş Tarihi: 16-07-2022
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi AlimHakan Mesajı Göster
Bahçeler bu sene iklim değişikliğinden bitikiler malesef strese girip çabuk kuruyor.Domatesleriniz iyi görünüyor.Drapeyi beğenmenize sevindim.Salçaık bir çeşit.

Bu güzel tohumlar için çok teşekkür ederim

Bu arada sanırım kötü bi haberim var. Daha önceki mesajlarda paylaşmış olduğum alaca yapraklı domatesin virüs kökenli bi hastalık olabileceğini öğrendim. o günlerden sonrada o bitkiyi kontrol etmedim ama uzaktan uzaktan bakınca da alaca yaprakları göremiyorum. Bu hafta sonu kontrol edeceğim.

Patlıcanlarda pek keyifli gibi. Bu beyaz yumurta patlıcanları çok küçükken hasat etmek lazımmış. Görselde ki patlıcanların çoğu hasat için geç kalınmış durumdaymış. Bi kestik yer gök çekirdek oldu.

Name:  WhatsApp Image 2024-08-07 at 10.45.27.jpg
Views: 130
Size:  57.8 KB

Yılan patlıcanlarda böyle; herkeste daha uzun oluyor gibiydi, sanki benimkiler yavru yılan olanlardan mı acaba, bilemedim

Name:  WhatsApp Image 2024-08-07 at 10.45.26.jpg
Views: 137
Size:  74.4 KB

Aaa, bu arada atlamamam gereken bi çeşit var, güre patlıcanı. Pamuk gibi. Yalnız biraz fazla dikenleri var sapında haberiniz olsun. Kopartırken dikkatli olmak lazım. Pek çok kere dikenleri battı. Formu pek sabit değil gibi, bazısı böyle hanım çantası gibi dilimli oluyor bazısının da alt kısmı daha şişkin düz gibi.

Name:  WhatsApp Image 2024-08-07 at 10.45.25 (1).jpg
Views: 143
Size:  72.8 KB

Beni hayal kırıklığına uğratan patlıcan çeşitleri siyah saplı olanlar Tüm patlıcanlarda aynı sulama düzeni uygulamama rağmen bu siyah saplı olanlarda bazen acı çıkabilen olabiliyor ama ağırlık olarak siyah saplı patlıcan türleri daha ağır oluyor ve iki üç tane aynı dalda olursa kırılıyor.(tabi köyümüzün rüzgarı da meşhur onu da atlamamak lazım ).

Açık morlar, yeşiller, beyazlar genel olarak acılaşmayan çeşitler olduğunu deneyimledim kendi bahçemde. Ayrıca açık renkli olanlar genel olarak içleri çok beyaz ve kararma pek olmuyor gibi

Name:  WhatsApp Image 2024-08-07 at 10.45.25.jpg
Views: 131
Size:  35.6 KB

Birde geçen sene bi mesajda sayın @Devrann ın dağıtmış olduğu yeşil patlıcanların siyahlı olduğunu okuduğumu hatırlıyorum. o mesajı da bulamadım ama emin de değilim. Neyse, geçen seneden sakladığım tohumları bu sene tekrar ektim ve yeşil patlıcanlardan çok memnun kaldık. Acayip verimli gibiler. Renk olarak da öyle çimen yeşili dümdüz yeşil olmuyorlar ama bakınca yeşil patlıcan çeşidi olduğunu anlayabileceğimiz kadarda yeşil oluyorlar.

yavuz10 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön