Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi almuud
Domatesleri tırtıllar yedi, salatalıkları güneş çarptı, patlıcanları hastalık vurdu, mısırlar büyüyemedi. Bir tek kavunlar, biberler birde kabaklar iyi durumda 
Bahçe tam şaka gibi  Seneye marul vb. de ekeceğim bakalım onları hangi zararlılar yiyecek 
|
Evet bu sene bi garip, sanırım her sene daha da garip olacak. Hazırlıklı olmak lazım galiba. Özellikle kuraklık çok ciddi bi tehlike. Belki forumca etkinliklerde kuraklığa dayanıklı sebzelere daha fazla yer versek daha iyi olabilir.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Preiz
Merhaba, dostum.
Burada yeniyim, bu yıl iyi bir mahsulüm var. Bu yaz domatesleri elimden geldiğince izledim ve sonuçtan çok memnun kaldım. Daha önce hiç olmadığı gibi, kabak çalıları iyi gelişmedi (ve ilk başta tohumlar hiç çimlenmedi). Bu nedenle bu sezon onları satın alıyoruz.
|
Merhaba, aramıza hoş geldiniz. Öncelikle maşallah demek isterim

domateslerde kokar böcek yok mu? Bizim buralar da yer gök kokar böcek oldu. Domatesler yetmedi biberlere emici zararı vermeye başladılar. Bu gidişle pek istemesem de bazı hoş olmayan homeopatik terkipleri uygulamak zorunda kalacağım.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM
@ yavuz10, ekinezyalar pek güzel olmuş, ilk yılında bu kadar güzel sanmıyorum, ikinci yılı mı bu. İkincisi; nasıl kullanıyorsunuz, kullanacaksınız kışın. (Bi bizim arkadaşlara da sorayım onlar ne der, bilgi vereyim)
Bahçede doğal tarım sebebiyle çok iştah yok, inşallah her sene daha iyi olacak. Kabak çiçeği için karşı komşu bahçesini açtı. Sofraya denk gelen arkadaş, pazarda tanesini 10 liraya satıyorlar dedi. O kadar da değildir, içi doludur onların dedim de garibime gitti doğrusu, hadi büyük şehirde olsa anlarım da.
|
Evet, ikinci yılındalar. İlk katıldığım etkinlikte dağıtmıştınız. Birde bol çiçek versin diye ilk çıkan çiçekleri daha açmadan kopartıyorum ki alttan dallansın diye. Kullanımla ilgili bilgileri yanlışlık olmaması için kitapları kontrol edip paylaşacağım.
Evet tahmin edebiliyorum. Doğal tarım sabır isteyen bir yöntem. İnşallaahhhh, ileriki senelerde eminim ki çok çok daha güzel olacaktır. Naçizane bi öneride bulunmak isterim. Yabancı otların yayılmasını istemediğiniz alanlara tıbbi civanperçemi(beyaz olan) ve karakafes otu ekebilirsiniz. Bu iki bitkinin köklerinde diğer bitki köklerinin sevmediği -alleopatik- etken maddeler var. Bu yüzden özellikle yabancı otların köklerini ittirmekte başarılıdırlar.
Bu arada 10liraya kabak çiçeği miii, koşarak kaçarım o tezgahtan

yemem , bi lokmalık oluyor zaten
