Uzun zamandır yoktum tabi yazacak mesajlar çoğaldı. Bu sene fasulye ve barbunyalarda pek bi keyif yok. Damlamaları güzel ayarlayamadığımdan anca tohumluk çıkartabileceğim.
Bizim buralarda Süt fasulye ekilme zamanı geldi, geçmek üzere bile. Elinde tohumu olana küçük bi hatırlatma yapayım.. Mısırların yerine ekmeyi planlıyorum ben bu hafta sonu.
Birazda çiçek paylaşayım. İlk etkinlikten olan ekinezyalar, maşallah bu sene damlamalarla su görünce coştu da coştu. 15 günde bir hasat alabiliyorum. Sayın TCM sayesinde kim korkar bu kış, hastalıklardan.
Ah birde geçenlerde tankerin hortumunu güzel takamamışım, kabaklara akmış bütün su. Haliyle 3 ton su yiyince bu haftanın coşanları kabaklar oldu tabi ki
İkinci tura başlayacaklar epey dişili erkekli çiçek doluydu. Bi kısmının tozlaşmasını elimle yaptıktan sonra erkek çiçekleri dolma için topladım. Not toplar toplamaz soğuk suya koymak lazımmış yoksa kapanıyor. Kapanınca da açılmıyorlar.
Şimdilik benden bu kadar. Yarın hafta sonu, maraton başlıyor. Bu arada sizlerin bahçeler nasıl, ne durumlardasınız?