Her şeye rağmen yuvarlanıp gidiyoruz. Bilmiyorum ben mi bostanı çok geniş tuttum yoksa tembel miyim anlayamadım. Yaklaşık olarak 200m2 de debeleniyorum ama gün sonu enerjim sıfır, eksilere geçebilsem geçeceğim o derece yoruyor
genelde hafta sonları uğrayabiliyorum, e zaman kısıtlı olunca biraz zeytinlerle uğraşıyorum, biraz arılar, biraz bahçe biraz o biraz bu derken pazartesi oluveriyor.
Tabi bu süreçte fark ettim ki, hiç bir şey yapma, müdahalesiz tarım pek bana göre değilmiş. Evet ilk başlarda otlar kısayken bi şekilde götürebiliyorum ama otlar baskın olmaya başlayınca yetişemezsem saldım çayıra mevlam kayıra diyorum. Bahçeyi de öyle görünce modum düşmüyor değil. E mod düşünce bahçenin enerjisi kaçıyor, işler ters gidiyor. o yüzden bahçeye hep güzel enerji yollayalım ki her şey güzel olsun ya da güzel görelim güzel olsun. Bu arada baktım çok iş var çok yorulacağım ''dünyanın sonu mu?'' diyorum. Hiç bi şey yapmadan bahçede gezip bitkileri inceliyorum. bi ona bi buna bakarken günü bitiriyorum ama keyfim yerinde oluyor.
Şöyleli bi fotoğraf bırakayım. Artık pazara gitmiyorum. İhtiyaçlarımı karşılayabiliyorum hatta konu komşu, kurt kuş bile nasipleniyor.
Domateslerde işler tıkırında diyebilirim. Sadece bazıları sıcak stresinden kurumaya başladılar. Keşke gölgelik çekebilsem ama bu sezon uğraşmam gölgelikle muhtemelen
Bu domates drape, beğendim. Geçer not alır. boyutuna göre verimde fena değil. Seneye ekerim muhtemelen.
Dark galaxy, adını bildiğim başka bi çeşit. Gerçekten galaksideki yıldızlar gibi çilli. Çeri domates ekersem bunu tercih ederim dümdüz bi çeşit ekeceğime.
Bu fotoğrafta da tilkinin espri anlayışını görüyoruz. Yemediği bütün kavunları dişleyip bırakmış komik hayvan. Not, bu kavunda acayip lezzetliymiş. kabuğu bile yeniliyor, incecikmiş.
Birde mısırlar var, sormayın dostlar bu nasıl sınav
Gece gündüz sıcaklık farkından dolayı koçanların içi nem yapıyor ya küfleniyorlar ya da içlerinde çimlenme başlıyor ama geçen seneye göre bu sene daha fazla koçan üretebildim ve koçanların tamamı dolu diyebilirim. Güzel tarafından, bardağın dolu kısmından bakıp pozitif enerji gönderiyoruz ki bahçe canlansın. He birde artık koçanlarını aldığım mısırları toprak hizasından kesip köklerini toprakta bırakıyorum. Zamanla çözünüp toprağı gevşek tutsun diye. Üst kısmı da doğruca komposta gidiyor. Bu sene kompostu iyice yükseltmeyi hedefliyorum.
He birde şöyle bi not düşeyim, ben yeni mısırlar üretmeyi hedefliyorum diyen olursa elimde bu görseldeki montana cudu mısırının; sarı tane üzerine siyah lekelileri var. Onları ayırıp etkinlikte paylaşabilirim.