Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sequoia gigantea
arkadaşlar fotoğrafı makine mi çeker, fotoğrafçı mı çeker.
makineler konusunda bu kadar para harcamaya gerek var mı.. önemli olan göz ve açısı.
bu fotoğraflar zenit-e veya instamatic bir makine ile de çekilebilir veya 100 dolarlık bir dijital ile de..
|
Ben fotoğrafçıyım ama fotoğraf makinam servise gittiğinden beri fotoğraf çekemiyorum.. Yani anlaşılan o ki makina çekiyormuş..
Şaka bir yana, elbette makinadan makinaya fark var.. Hele, elindeki makina senin gördüğünü göremesin, deklanşöre basarken hayal ettiğin netliği yakalayamasın, bak o zaman dolar euro hesaplarına nasıl dalıyorsun..
Yıllar önceki bir hikayeyi anlatayım, ne demek istediğimi anlarsın..
Birgün, benim külüstür Murat 124'le Bursa'dan Bandırma'ya 1 saat 5 dakikada geldim.. Bahsettiğim yol 100 km.. Hız yapmayı severim, şoförlüğüm de fena değildir, hatta evlenene kadar trafikte başımdan geçenleri anlatsam inanamazsınız.. Neyse..
Arkadaşımın çay ocağında çay içerken tanımadığım birisi lafa karışıp "Ben Bursadan 20 dakikada geldim" dedi.. ???
Güldüm.. "Emin misin ?" dedim.. "Evet" dedi, " 5 geçe çıktım 25 geçe geldim "..
Saatte ortalama 300 km hız yapması gerekmiyor mu ? Arabasının markasını sordum.. 78 model Murat 131'miş.. Kadranında maksimum 160 km/h yazıyor !!
Dolayısıyla, bu işte ustalık önemli ama usta fotoğrafcıların hiçbirinde benim kullandığım makina yok.. Neden acaba ? Tatmin etmediği için olabilir mi ?