Konu: muz
View Single Post
Eski 29-06-2024, 10:50   #54
Mesut Temiz
Moderatör

Mesut Temiz's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2008
Muz meyveleri ufacıkken olgunlaşıp çürüdü...

Arkadaşlar bahçemde bir öbek muz ağacım var.... Yer Adapazarı/Sakarya... Bunlar yıllardır hevenk verirler, ancak hevenkleri geç vermeye başladıklarından, kış bastırınca muzlar aşağı yukarı 8-10 santim büyüklükteyken büyümeleri duruyor ve tabii ki donup dökülüyorlardı... Yalnız bu yıl Nisan gibi hevenk sapı + çiçekler gelişmeye başladı ve muzlar da hevenkte oluştular... Böyle olunca, yaz boyu olgunlaşmak için fazlasıyla vakit bulacaklarını ve ilk defa muz toplayabileceğimi düşündüm.. Ancak dün baktığımda meyvelerin 6 santim kadar büyüklükteyken sararıp olgunlaşmaya, hatta çürümeye başladığını gördüm...

Resimde paylaştım görüntülerini... Bunun nedeni ne olabilir? Sulamayla ve sıcaklıkla ilgili bir sorun yok... Ağaçlarda bitki biti gibi herhangi bir parazit de yok... Meyve vermeyen sadece görüntü için yetiştirilen bir kültivar olabilir mi? Ya da eksik yaptığım bir şey mi var...

Not: Ağaçlar son derece sağlıklı ve çok soğuk kışlarda yaprakları donsa da ilkbaharda çok hızlı yaprak veriyorlar, görünümleri de harika.. Yani muz vermeleri gerekmiyor, görüntüleri yeter... Ama yine de muz da toplayabilsem çok harika olur işin doğrusu...

Eklenen Resimler

Mesut Temiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön