View Single Post
Eski 27-05-2024, 09:00   #4
gece
Ağaç Dostu

gece's Avatar

Giriş Tarihi: 22-02-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hosseda Mesajı Göster
Bu sorunun cevabını bir haftadır ben de aramaktayım.

Melisa çiçeğimizi balkonda bütün kış korudum bahar başında üzerini açtım yeşerdi yapraklar dallandı yakında çiçek açar derken bir anda solmaya başladı. Çiçek susuz kalmadı yeri aynı yer ama kurumaya başladı. Geçen hafta saksıyı döktüm yere yüzlerce solucan vardı koca saksının toprağında. Bir gün havalandırdım tekrar aynı topraklarla, solucanları ile beraber diktim bakalım ne olacak.
Çiçeğin kurumasında solucanlar dışında sebep görünmüyor ne yazık ki. Çiçek yaşamaya başlarsa solucanlar temize çıkacaklar, değilse sebep onlar diyeceğim.
(Büyük de olsa, tek bir saksıda) Yüzlerce solucan, normal yaşam döngüsünde solucan bitkiler için zararlı olmasa da 'aç tilki, kümes duvarını deler' hesabı, yaşayabilmek için yetersiz (saksı gibi) besin olan ortamda bitkilere zarar vermeye başlayabilir.

Sonuçta saksı, doğal yaşamdan çok biz insanların doğaya müdahale biçimleirmizden.

Yeterli gıda varken üreyen solucanlar, kaynaklar tükenmeye yüz tutunca yaşayabilmek için 'canlı bitkiye zarar varmeme' kurallarını esnetiyor olabilirler.

Yine de teknik bilgisi olan arkadaşlar doğrusunu bilip paylaşacaklardır.

gece
Solucanların bol olduğu yerlerde bitkilerin daha semiz ve gürbüz geliştiklerine şahit forum kişisi

Düzenleyen gece : 27-05-2024 saat 09:02 Neden: Yazım yanlışı
gece Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön