Selamlar
Forumda yeniyim. İzmir kemalpsada ikametim var. Yaklaşık 2.3 yıl ölü böcek koleksiyonu yaptım. Bu koleksiyonu ilk okul öğrencilerine tanıtım amaçlı sunumlar yaptım. Böcek videolarını kısa kısa hazırlayıp akıllı tahta da sunumlarını yaptım. Sonra rafa kaldırdım. Yaklaşık 150 tür, örümcek , çekirge arı sinek pit pire kene zar kanatlı çıyan kırkayak yılan ve deniz kabuğu çesitleri
vb. Turlerin karışımından oluşuyordu. Türlerin saklama koşulum organizer şeffaf vida kutularına pamuk yerleştirip üzerine koyayarak sağlıyorum. Çürümesini engellemek için de altlarına parça lavabo naftalini koyuyorum. Bu 2 yıl bozulmadan korudu.
Fakat ara verdikten sonra raftan aldığımda. Naftalin eriyip bittikten sonra iç parazitler ne var yok hepsini temizleyiciler kendilerine ölmüşlerdir. Koleksiyonunun tamamı sadece pamukalrin üzerinde izi kalmıştı.
Eğer tekrar yapacak olursam türlerin hepsini ayrı ayrı epoksi kalıpları ile katlayıp saklamayı düşünüyorum.
Koleksiyonumda. Kaybettiğime üzüldüğüm bir kaç tur var. Dev gibi bir turkuaz yusufcuk, dev gibi teke böceği, kocaman bir ağustos böceği vardı..
İlgili arkadaşlara da yardımcı olabilirim. Fotoğraf yüklemesi daha sonra yaparım.
Teşekkürler izmir kemalpaşa Osman