View Single Post
Eski 02-05-2024, 12:31   #1159
Güler
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Pek kullanmadım ama bildiğim kadarı ile bermuda çimi çok ince ve dayanıksız tür.
Rulo çim yapıp da memnun olana da pek rastlamadım.
Hep derim ki; vaktiniz ve paranız varsa çim işine girişin. Bu uğurda çok çaba harcadım, bahçemde 1000 metre kareye (tam tamına 975 ) çim ektim.
Tabanı hazırlamak 1.5 yılımı aldı. İlk ektiğim 5 li karışım güzel kaliteli bir tohumdu sefasını sanırım 5 sene sürdüm. Sonra benim hatam oldu; sonbaharda üzerine hafif serptiğim toprak (belediyeden getirtmiştim) içinde aşırı miktarda su otu ve kanyaş otu tohumu çıktığından bütün alan beni çıldırttı. Çok uğraşmama rağmen baş edemedim ve bütün alanı söküp ılaçlamak zorunda kaldım.
Ilaçlama yapıldığı için tesirinin gitmesini beklemek ve yer yer çıkan yabani otları elle temizlemek de 2 seneyi buldu.
Daha sonra yeniden tam hatırlamıyorum ama ya 4 ya da 5 li karışım ile yeniden çim alanı hazırladık. Uzun zaman tadını çıkardık; üzerinde koştuk, yattık yuvarlandık, torunlarla su savaşları yaptık.
Şimdi bakıyorum da yenilenmek istiyor ama bende o mecal kalmadı, torunlar büyüdü bizler yaşlandık. Yazın düzenli biçiyor, çıkan geniş yapraklı otları ilaçlıyoruz. Balkonda oturup da baktığımızda göz dinlendirici yeşil bir alan görmek bize yetiyor ama içine girdiğimde yürüdüğümde kurumuş çimlere aeratör çekmek gerektiğini bilmek ve yapamamak beni üzüyor.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön