Baştan sona tekrar okudum, o günleri tekrar hatırladım, ne çok yol katetmişim. Bi ara sanırım bahçeyi aldığımın 2. yılıydı, ilçenin çay bahçesinde yerlilerle otururken birisi yeni bahçe alan yabancıların ne kadar kaldıkları ile ilgili bahisler yaptıklarını söylemişti, sen iyi dayandı abi yaa demişti.
İlk zamanlar yazılar nerdeyse dakika saat gün aralığında iken sonra günler hafta, haftalar ay, aylar çok ay olmaya başlamış, Burdan kişinin hevesinin kalmadığı anlaşılabilse de, hevesim ilk günkü kadar taze. Çünkü sürekli yeni birşeyler oluyor, mesel son zamanlarda, 6 güneş paneli yanına 8 tane daha aldım, Elektrik problemini tamamen çözdük. Klima ile ısınma ve soğutma işimizi hallediyoruz,(bahar aylarında, kışın soba). Ara ara su borularında patlama da olsa suyumuz var. Geçen yıl tüm domates ve turşuyu bahçemizden yaptık.
Çok fazla biriken lavantalarımız için 40+50 litrelik bir imbik aldık, Lavantaların bir kısmının yağını çıkardık, sürekli güneş olmadığı için her gün çıkaramıyoruz(elektrik). 2 sene önceden kalma 500 kök toplu lavantalar vardı onları 3 sıra daha yeniden diktim. 10 tane daha yeni trabzon hurma diktim. Geçen sene satın alıp kuruttuklarımızın tadına ve lezzetine bayıldık, umarım bu sene kendi ağaçlarımızdan tedarik ederiz. Bu sene hurma ve şeftali nektarlarının vermesini bekliyorum. Dutlarımız ağaç oldular, daha şimdiden her yeri dut doldu, geç donlar umarım olmaz, olursa tümü yanar. Bu sene 50-70 arası sasso et civciv alma fikrim var.
6 kovan arıdan 2 tanesi yeni ana çıkarma işine girmişler(kötü oldu). Bir tanesinin anası çok küçük muhtemelen o da değiştirecek.
2 dönüm kadar boş alan var hatta lavantaların sıra arasını da sayarsak 3 dönüm, ticari bişeyler ekip ekmemekta kararsızım. Bu arada yağını çıkardığım lavanta posalarını çileklerin ve diğer dikeceğim domates biber gibi bitklierin altına gübre olarak serdim/sereceğim.. Saplarını zaten arı kontrolünde duman olark kullanıyorum.
|