View Single Post
Eski 02-03-2024, 19:17   #82
devrann
Ağaç Dostu

devrann's Avatar

Giriş Tarihi: 11-07-2017
Merhaba
Gölge tozu denilen malzeme sanıyorum ki kaolin diye bazı esnaflarca satılan kaolinle pek alakası olmayan, beyaz, daha yüksek mikrona sahip kalsine edilmemiş filtrelenmemiş oldukça yoğun bir tür kil.
Gölge tozu cam yüzeyden hiç bi ışığı geçirmediği ve çok yüksek oranda gölge yaptığı için, kaolininse uv ve ır ışınımlarını cam yüzeyden yansıtıp PAR ışınımlarını daha çok geçirdiği için gölge tozuna göre bitkinin daha iyi fotosentez yapacağını düşünmüştüm.
a kısmını anlamadım toplam fotosentez süresinin uzatılması kısmını .Bitki üzerindeyken toplam fotosentez süresi nasıl uzayabiliyor bitkiye daha çok PAR ışınımları yansıtarak mı?
b kısmını anladım kaolini sera camı üstüne değilde bitki üstüne veya toprağın üstüne tatbik etmek bunu sağlayabilir konunuzda bahsettiğiniz gibi.
Peki kaolin ve gölge tozu ile nasıl bir uygulama yapmamı önerebilirsiniz cam serada dikili avokado fidanları için ,şu anda gölge tozu veya kaolin uygulamamı gerektirecek kadar sıcaklık yüksek değil ancak malç uygulaması şeklinde toprağa tatbik etmemi önerirmisiniz?
Ben cam yüzeyden çıkmayan kaolini düşünürken %2 gibi bir kaolini seranın içinden cama uygulamak gelmişti bir anda aklıma

devrann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön