Sonunda aradığım viyolleri buldum. Viyoldeki iki boşluk arasındaki mesafe biraz fazla geliyordu. Fazladan yer kaplıyor gibiydi. 40küsürlü ve 72li olanları kullanıp viyol üzerinde fazladan boş duran alanlar rahatsız ediyordu ve sonunda aradığımı buldum; 128liymiş. Bu arada daha önceki viyollerin boşlukları daire olduğu için ölü alan vardı, meğer hikmet sayıda değil viyol üzerindeki boşluktaymış. Kare boşluklular mis gibi. Sıfır kayıp alan, keyfim yerinde

Tabi sanırım maliyetlerden ötürü standart genel viyol ölçüleri küçülmüş olabilir. Yeni gelenler eskilerden daha küçük.
Birde viyol performansı göstermez muhtemelen ama ayranların altındaki plastiklerde viyol görevi görebilir gibi geldi. Deneyeceğim. Bu sefer gözümün önünden ayırmadığım dahliyaları ekeceğim bunlara
İlk cemre artık düştü. Sonuncuyu bekleyemeyeceğim

''vira bismillah'' deyip biber ve patlıcan tohumlarını ekmeye başlıyorum. Tabi ki temkinli davranarak. Çok az miktarlar ekerek ilerleyeceğim. Herhangi bi aksilik olabilme ihtimaline karşılık üçte birini ekerek sezonu açıyorum. Bu taraflarda yaşayanlar varsa lütfen ''bizde başladık'' ve ''artık zamanı geldi'' deyin
Tabi erken başlamamın bir diğer sebebi de havaların normalden daha sıcak gidiyor oluşudur.