Oh, otlar mis gibi olmuş. Hemen yattım yere negatif enerjilerden arındım. Bahar geliyor gibi buralara.
Sonra biraz bezelyelerin otlarıyla ilgilendim. Çapa yapmadım. Çapayı yan çevirip otları kestim. Tabi alan küçüktü ondan bu şekilde ilgilenebiliyorum diye düşünüyorken birden malçlama yapmadığımdan dolayı bu şekilde olduğunu fark ettim. Bu konu üzerine biraz daha yoğunlaşacağım. Malç olarak kullanmak için elimde bolca saman var ama bahçeyi çok rüzgar tutuyor. Uçup gidecekmiş gibi geliyor o yüzden kullanmıyorum onları.
Ah, bütün çaba toprak örtüsüz kalmasın diye. Tabi bazen gerekince otları olabildiğince yolup onları olduğu yerde bırakarak malç olarak kullanıyorum. Bu otları topraktan çıkarınca köklerini silkelemek gerek yoksa geri tutuyorlar

Bende kökleri iyice havalansın diye genelde bu mevsimde otları önce topraktan çıkarıp köklerini iyice silkeliyorum. Sonra bi yerde yığın yapıyorum. Bir kaç gün solduktan sonra geri toprağın üzerine kapatıyorum. Olabildiğince bu şekilde devam etmeye çalışıyorum.
Bu fotoğraflarda bi öncesi-sonrası

Sonuç olarak bi yerde bi eksiğim bi yanlışım var gibi geliyor ama daha bulamadım. Neyse kervan yolda düzülür. Yapa yapa öğreneceğim.