@MeyveliTepe
Bunların dışında çok ciddiye aldığım bir potansiyel teknoloji de nano teknoloji ile geliştirilmiş bir tür sıvı cam. Sulandırılarak bitkilere püskürtüldüğünde bir kaç nano metre kalınlığında, gözenekli bir katman oluşturuyor. UV ışınımlarına karşı çok yüksek koruma sağladığı gibi bitkinin nefes almasını engellemediği, dahası zararlılara karşı da bir zırh oluşturduğu bildiriliyor. Bu teknolojinin halen katı ve yaşamayan yüzeylerde kullanımı yaygınlaşıyor. Yaşayan bitkilerdeki kullanımı için ise muhtelif araştırmalar yapılıyor. Zaman zaman firmasıyla irtibat kurarak gelişmeleri takip etmeye çalışıyorum.
Sn MeyveliTepe
Bu bahsettiğiniz malzeme nano boyutlu amorf silisyum oksitin sıvılaştırılmış haline benziyor.Ancak bu ürün çok ucuz olmayacağa benziyor.Bitkiler slisyumun iki tipinden amorf olanı kullanabiliyor.Bahsedilen malzeme birden fazla özelliği olan bir hammadde sıvılaştırma kısmı hariç.Umarım ulaşılabilir bir ürün ortaya koyabilirler.Böyle bir ürünü sanıyorum benim bildiğim 2 üreticisi var Avustralya firması agripower birde israil haifa firması üretiyor.
Kaolinle ilgili yazınıza döndükçe ihtiyacım olan veya o anda bir ışık yakan kısımlara denk geliyorum her seferinde.Ara ara dönüp okumakta fayda var.
Mesela daha önce maç yerine kaolinle kaplanmış ağaç aralarının olduğu bölüm hiç dikkatimi çekmemişti .Tekrar teşekkürler muhteşem bir kaynak niteliğinde bloğunuzda kaolinle ilgili olanlar ve diğerleri.
|